Pomoć za Stojiće prikupljaju deca koja su u odeljenjima sa dvojicom dečaka kojima je nedavno izgorela kuća. Organizovane su dve akcije samoinicijativno, jedna za prikupljanje novčane pomoći, a druga za kupovinu knjiga i školskog pribora.

„U požaru koji se dogodio u Sevojnu, samohranoj majci dvojice dečaka izgorela je kuća u poptunosti. Sve stvari, tehnika, dečje knjige za školu su pretvorene u pepeo“, navode na kutiji za pomoć deca, školski drugari dečaka, koji pomoć prikupljaju u Užicu kod Stare robne kuće.

„Molimo drage sugrađane da pomognu ovoj porodici. Naše malo njima sada znači mnogo“, navode školski drugari dečaka kojima je izgorela kuća.

Sve donacije u vidu novčane pomoći se mogu uplatiti i na žiro račun:

Banka Intesa 160-5300101614680-51 Zorka Krunić, kontakt telefon 064/5697573. Osoba koja je navedena kao kontakt je tetka žene kojoj je izgorela kuća.

Pomoć za Stojiće, za nabavku školskih udžbenika

Osim ove akcije, učenici iz Sevojna, koji su u odeljenju sa dečacima porodice Stojić su se juče samoinicijativno organizovali kako bi kupili knjige i školski pribor.

Sve pohvale za školske drugare!

Podsećamo, požar se dogodio na Badnje veče, zahvatio je čitav objekat i u jednom trenu odneo sve što su godinama sticali. Ostali su bez stvari, odeće, obuće, knjiga. Na sreću nije bilo nastradalih, porodica je zbrinuta zahvaljujući dobrim ljudima.

Pomoć porodici Stojić i samohranoj majci dva dečaka, jedan je učenik četvrtog a drugi šestog razreda osnovne škole, obećala je užička gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević, koja je nakon požara obišla porodicu Stojić u Sevojnu i tom prilikom izjavila da će im Grad Užice pružiti novčanu pomoć, ali i da će preko svojih javnih preduzeća sanirati kuću izgorelu u požaru.

Pomoć za Stojiće obećala je i sevojnička opština.

U akciju obnove kuće i nabavke neophodnog materijala uključili su se pojedinci i predstavnici male privrede.

Kuća izgorela u Sevojnu na Badnje veče (Foto: TV5)

Hroniku kovid -19 tokom januara možete pogledati na UžiceMedia.

Hroniku kovid -19 tokom decembra možete pogledati na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -