Poljoprivrednicima subvencije u iznosu od ukupno 37 miliona dinara, prihvatili su članovi Gradskog veća su, na svom zasedanju, na kome su razmatrane i druge tačke dnevnog reda. Poljoprivredna domaćinstva mogu dobiti najviše 280.000 dinara.

Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za ovu godinu koji je planiran u iznosu od ukupno 37 miliona dinara. Od ove sume, za subvencije poljoprivrednim domaćinstvima opredeljeno je 35,3 miliona, dok je 1,7 miliona dinara namenjeno promotivnim aktivnostima.

Poljoprivrednicima subvencije u užičkom kraju

U odnosu na prošlu godinu, budžet za poljoprivredu uvećan je za pet miliona dinara. Inače, poljoprivredna domaćinstva, po više osnova iz paketa mera podrške, mogu da dobiju zbirno najviše 280.000 dinara.

Subvencije za poljoprivredna domaćinstva (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

Saglasnost Veća data je Programu za rad Saveta za bezbednost saobraćaja u 2022. godini kojim su utvrđeni ciljevi, mere i aktivnosti namenjene unapređenju bezbednosti saobraćaja na putevima i po kome će u njih biti uloženo 32,6 miliona dinara.

Reč je o finansijskim sredstvima dobijenim od naplaćenih novčanih kazni za prekršaje i privredne prestupe predviđene propisima o bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji grada. Između ostalih oblasti, 16,3 miliona dinara namenjeno je unapređenju saobraćajne infrastrukture, u saobraćajno obrazovanje i vaspitanje 3,3 miliona, u preventivno-promotivne aktivnosti iz oblasti bezbednosti saobraćaja 4,2, za opremanje jedinica saobraćajne policije 4,1 miliona dinara.

Usvojeni su i godišnji Operativni plan za odbranu od poplava za vode drugog reda i Plan zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama, a svoju saglasnost članovi Gradskog veća dali su na izveštaj o radu Gradskog centra za usluge socijalne zaštite u 2021. godini.

Užičko Gradsko veće čini devet članova i zaduženi su za sve oblasti u lokalnoj zajednici od mesnih zajednica, privrede, tu je čan zadužen za budžet i finansije, javna preduzeća, pa za društvene delatnosti, socijalnu politiku, saobraćaj, član zadužen za zaštitu životne sredine, energetsku efikasnost i turizam, vanredne situacije.

Ovo su članovi užičkog Gradskog veća:

Srđan Nedeljković

Član Gradskog veća za javna preduzeća

Vladimir Sinđelić

Član Gradskog veća za mesne zajednice

Ratko Trmčić

Član Gradskog veća za društvene delatnosti

Slobodan Grbić

Član Gradskog veća za socijalnu politiku

Slobodan Kuzmanović

Član Gradskog veća za privredu i poljoprivredu

Zoran Lazić

Član Gradskog veća za vanredne situacije

Slobodan Šiljković

Član Gradskog veća za saobraćaj

Nada Jovičić

Član Gradskog veća zadužen za zaštitu životne sredine, energetsku efikasnost i turizam

Miodrag Petković

Član Gradskog veća zadužen za budžet i finansije

Vidikovac Zabučje (Foto: N. Tošić UžuiceMedia)

Hroniku kovid – 19 tokom marta možete videti na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije tokom marta u Užicu možete pogledati OVDE.

A u našoj novoj rubrici „Na zahtev čitalaca“ pogledajte tekstove UžiceMedia i šaljite nam svoje predloge:uzice.media@gmail.com

- Advertisement -