Organizatori su uputili poziv novinarima, medijskim redakcijama i svim zainteresovanim da učestvuju na okruglom stolu u okviru javne rasprave o Nacrtu strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji, koji se održava danas, ponedeljak, 25. februara 2019. godine u Čačku, Centar za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Čačak, Cara Dušana bb, sa početkom u 12.00 časova.

Javnu raspravu sprovodi Kabinet predsednika Vlade, u periodu od 31. januara do 1. marta 2019. godine. Tekst Nacrta i sve informacije u vezi sa javnom raspravom postavljeni su na sajtu Vlade Srbije. Na sledećem linku možete naći i kompletan dokument Nacrta https://www.srbija.gov.rs/specijal/362240 kao i na Portalu e-Uprave.

Primedbe, predlozi i sugestije u vezi sa Nacrtom strategije dostavljaju se Kabinetu predsednika Vlade Srbije, na mejl medijska.strategija@gov.rs ili na adresu Nemanjina 11, Beograd (sa naznakom “Nacrt strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji”), najkasnije do 1. marta 2019. godine.

Do sada je održana jedna stručna javna rasprava u Novom Sadu i dve javne rasprave, od kojih jedna u Novom Sadu, a druga u Nišu.

Strategija razvoja sistema javnog informisanja u RS ili kako se kolokvijalno naziva Medijska strategija, je dokument kojim se donose strateške odluke vezane za razvoj medijske sfere u Srbiji na rok od pet godina.

Nakon čačanske, sledi završna javna rasprava u Beogradu, koja je zakazana za 27. februar.

- Advertisement -