Užičanka Ruška Dabić na protestnom skupu koji je održan isped Gradske kuće poručila je da građane u protestu vodi ljubav prema potomcima, a ne mržnja koju vlast svakog dana promoviše po medijima.

Sanjam jedan san godinama. Muči me i proganja. U njemu je jedan čovek koji obožava da lupa rukom o sto, vređa, ponižava, okupirao je našu zemlju. Oduzeo nam državu, firmu nikada nije imao pa od naše zemlje svoju firmu pravi,– rekla je Dabić nastavljajući priču o javi na kojoj takvoj osobi ništa nije sveto.

Uzurpirati državu i institucije i zloupotrebiti decu bez imalo stida i ljudskog saosećanja, takvoj osobi ništa nije sveto, – rekla je Dabić čije su obraćanje građani prekidali protestnim uzvicima.

Ruška Dabić, na petom protestu u Užicu

Ona je dodala da građani hoće da vrate sebi svoju zemlju i svoj grad i pokažu političarima da su smenljivi i pozovu na odgovornost.

– Ritam naših koraka je ritam slobode. Do pobede! – poručila je psiholog Ruška Dabić okupljenim sugrađanima.

Predstavnik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović govorio je na skupu u Užicu o gaženju Ustava koji je vlast uzela i bacila gradeći na tome svoju partijsku piramidu koja je kako je rekao kula od karata koja će pasti.

Savo Manojlović, predstavnik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti

Većina koja se nalazi na nižim pozicijama u SNS-u  je i obespravljena i ne treba da im zviždimo, to su naši sugradjani kojima šta god su obećali slagali su ih. Stalni posao, a u stvari ih drže ucenjenima sa ugovorima na određeno vreme. Tim ljudima na dnu stranačke lestvice namenjen je bedan položaj dok oni u  vrhu stranke uživaju sve blagodeti, ali kada ti ljudi shvate da partijska piramida počiva na njihovim plećima ta partijska piramida će pasti,– rekao je Manojlović.

Govoreći o odbrani Ustava i Slobodan Manojlović je naveo odbranu organizatora protesta u Lazarevcu Vesne i Marka koji su premešteni na niža radna mesta. Takođe kao primer naveo je i pokret „Odbranimo reke“ protiv gradnje hidroelektrana koji održao najveći ekološki skup na Balkanu i izvojevao pobedu u selu Rakita gde je investitor odustao od protivpravne gradnje mini hidroelektrane.

Građani su se posle protestnog okupljanja na platou ispred Gradske kuće uputili u šetnju koja je protekla mirno. Novo okupljanje zakazano je za sedam dana u 19 časova na istom mestu, a pored Užica protest je najavljen i u Sevojnu.

- Advertisement -