Nakon hladnog jutra danas umereno oblačno, sa sunčanim intervalima, moguće je provejavanje snega. Vetar slab i umeren, na severu promenljiv, iznad ostalih krajeva severni i severoistočni. Najniža temperatura od -10 do -4, najviša od 2 do 7 stepeni.

U utorak u jutarnjim satima slab, ponegde i umeren mraz. Tokom dana pretežno sunčano. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -6 do 0, najviša od 6 do 11 stepeni. 

Za sredu prognostičari predviđaju ujutro slab mraz, tokom dana malo i umereno oblačno, u većini mesta suvo. U planinskim predelima uz više oblačnosti moguće provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od -3 do 2, najviša od 8 do 12 setpeni.

U četvrtak ponegde kratkotrajna magla i slab mraz. Tokom dana pretežno sunčano i toplije. Vetar slab i umeren, uglavnom zapadni.

U petak nas očekuje postepeno naoblačenje, koje će za dane vikenda usloviti manji pad temperature i kišu mestimično. Krajem perioda suvo i osetno toplije. 

Zbog pada temperature i padavina putevi u Zlatiborskom okrugu su klizavi, posebno u kasnim noćnim i ranim jutarnjim satima, a na pojedinim deonicama su zaleđeni, pa se vozači upozoravju na oprez i da brzinu vožnje i odstojanje od vozila ispred sebe usklade sa uslovima na putu.

- Advertisement -