U poslednja 24 časa na području Zlatiborskog okruga, potvrđeno je još šest novih slučajeva pozitivnih na COVID-19 – pet iz Užica i jedan iz Sjenice.

Od početka epidemije do danas ukupno je potvrđeno 242 slučaja infekcije COVID-19.

Po podacima od juče šest lica je inficirano, a jedna osoba je preminula, prethodni izveštaj o COVID- 19 u Zlatiborskom okrugu možete pogledati OVDE.

Nove mere

Prema odluci Kriznog štaba Vlade Srbije za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 obavezne maske u prevozu i zatvorenom prostoru. Do daljnjeg su zabranjene posete bolnicama

U saopštenju se navodi da je od danas „obavezno korišćenje zaštitnih maski u gradskom i međugradskom prevozu i putnicima koji ne nose maske neće biti dopušten ulaz u prevozna sredstva… Maske ne moraju biti hirurške, kupljene u apoteci već građani mogu koristiti i pamučne maske ѕa višekratnu upotrebu“.

Krizni štab je uputio preporuku svim građanima da u svim zatvorenim prostorima nose maske, sa posebnim akcentom na pošte, banke, javne institucije kao i prodavnice i tržne centre, navodi se u saopštenju i dodaje da će Vlada Republike Srbije nastaviti da prati epidemiološku situaciju i obaveštava građane.

Naslovna foto: Pixabay

- Advertisement -