Ovogodišnji konkurs je, za razliku od prethodnih godina, sproveden u jednoj kategoriji jer 2018. godine je bilo malo prijavljenih ukupno i nije bilo nijednog kandidata za izbor najuređenije terase. Razlozi za mali broj prijavljenih bili su u činjenici da je u vreme trajanja konkursa bilo izuzetno loše vreme i ono je opredelilo slabo interesovanje građana.

Najlepše dvorište na teritoriji grada Užica u 2018. godini po mišljenju građana je dvorište Ivane Mlađenović. Nagrade učesnicima konkursa nagrade je podelila članica Gradskog veća, Dunja Đenić:

– Još jednu godinu za redom uspešno smo obavili izbor najlepše uređenog užičkog dvorišta. Nažalost, ove godine, zbog vremenskih prilika, odnosno neprilika, na konkurs se javio rekordno mali broj građana, tako da je svih devet prijavljenih gradskih i seoskih dvorišta bilo u jednoj konkurenciji. Druga nagrada na konkursu za najlepše dvorište pripala je Miroljubu Vučkoviću Kod izbora najuređenijeg odlučivali su glasovi, lajkovi sa gradske oficijelne FB-stranice i prema njihovom broju izabrani su pobednici.

Žao mi je što je bilo tako malo prijavljenih jer znam da u našem gradu postoji veliki broj dvorišta koja su njihovi vlasnici lepo uredili i oplemenili sa puno pažnje,- rekla je Đenićeva i izrazila želju da će naredne godine biti više prijavljenih koji bi tako konkurisali za nagrade na ovom konkursu.

Dvorište Mirjane Terzić iz Zlakuse osvojilo je treću nagradu na konkursu.

Foto: Grad Užice i Užicemedia

- Advertisement -