01. oktobar

U Opštoj bolnici Užice danas je hospitalizovano devet pacijenta pozitivnih ili pod sumnjom na kovid -19, četiri pacijenta su na intenzivnoj nezi od kojih su dva na respiratorima.

U kovid bolnici u Krčagovu je 19 pacijenata.

30. septembar

U Opštoj bolnici Užice hospitalizovano je  šest pacijenta pozitivnih ili pod sumnjom na kovid -19, tri pacijenta su na intenzivnoj nezi.

U kovid bolnici u Krčagovu je 18 pacijenata.

29. septembar

Danas se u užičkoj Opštoj bolnici na lečenju nalazi pet pacijenta pod sumnjom ili pozitivnih na kovid -19, tri pacijenta su na  intenzivnoj nezi.

U kovid bolnici u Krčagovu je 18 pacijenata.

U Zlatiborskom okrugu inficirno 19 lica za nedelju dana

U periodu od 23. do 29. septembra KOVID-19 je potvrđen kod 19 lica (Požega – 8, Užice – 5, Nova Varoš – 2, Priboj – 2, Bajina Bašta – 1 i Prijepolje – 1).

Od početka epidemije do danas ukupno je potvrđeno 2598 slučajeva infekcije virusom na teritoriji Zlatiborskog okruga, saopšteno iz Zavoda za javno zdravlje Užice.

28. septembar

Užice

U užičkoj Opštoj bolnici hospitalizovano je šest pacijenta pod sumnjom ili pozitivnih na kovid – 19, a od tog broja dva pacijenta su na intenzivnoj nezi.

U kovid bolnici u Krčagovu je 20 pacijenata, saopšteno je iz Zdravstvenog  centra Užice.

Podatke o broju hospitalizovanih tokom protekle nedelje možete pogledati OVDE.

Srbija

U poslednja 24 časa preminula je jedna osoba usled posledica izazvanih virusom kovid -19.

Registrovano ukupno 33.414 potvrđenih slučajeva.Testirani su uzorci 5.268 osoba od kojih je 30 pozitivno.

Na respiratorima 20 pacijenata.

U Republici Srbiji testirano je ukupno 1.120.363 osoba, objavljeno na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

27. septembar

U Srbiji preminula jedna osoba od posledica koronavirusa, od početka epidemije ukupno preminulo 747 ljudi. Na koronavirus je testirano 3.138, a registrovana su 72 nova slučaja zaraze. Na respiratorima je 21 pacijent, podaci su Ministarstva zdravlja Srbije.

Krizni štab doneo je danas odluku da se produži rad kafića u zatvorenom prostoru do 23 časa. Ukupan broj ljudi, limitiran je kvadraturom prostorije. Udaljenost mora biti 1.5 metar.

Održavanje manifestacija i dalje neće biti moguće.

Svet

Od posledica koronavirusa u svetu je do sada preminulo milion ljudi, virusom je zaraženo više od 7,6 miliona ljudi širom planete, pokazuju najnoviji podaci sa sajta worldometers.info. Prema objavljenim podacima do sada je, kada je svet u pitanju, najviše preminulih u Sjedinjenim Američkim Državama, preko 209.000.

Na prostoru bivše Jugoslavije najveći broj preminulih zabeležen je u Bosni i Hercegovini – 822. Na drugom mestu je Srbija sa 747 umrlih, a na trećem Severna Makedonija (722). Više u tekstu N1„Koronavirus odneo milion života u svetu, svaka peta žrtva Evropljanin“.

- Advertisement -