Najboljim mladim lekarima, sestrama i tehničarima ugovore o zaposlenju uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Svečanosti prisustvovala resorna ministarka Danica Grujičić, koja je čestitala mladima na novim radnim mestima, ali i svojim Užičanima na dobrim rezultatima tokom školovanja.

Među mladim lekarima kojima su uručeni ugovori o zaposlenju u beogradskim klinikama je i troje najboljih diplomaca, Užičana, Igor Kovačević, Vesna Selaković i Marina Stojić, koji su studije završili u roku sa visokim prosekom.

Užičanka Vesna Selaković je dobila posao na pedijatriji Univerzitetske dečije klinike Tiršova, dok su zaposlenje na Univerzitetskom kliničkom centru Srbije dobili Marina Stojić (radiologija) i Igor Kovačević (anesteziologija).

Ugovore o zaposlenju najboljim mladim lekarima, sestrama i tehničarima uručio je predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, koji im je poručio da od njih očekuje više odgovornosti, da će se zalagati na radnim mestima, pošto će oni u budućnosti biti nosioci najvažnijih funkcija u zdravstvu i našoj državi. Predsednik Vučić je ovom prilikom najavio i veće zarade za zdravstvene radnike u Republici Srbiji.

Ugovori najboljim diplomcima, medicinskim sestrama i tehničarima su uručeni u okviru „Programa zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola“ koji sprovodi Ministarstvo zdravlja Republike Srbije u cilju sprečavanja migracije zdravstvenih radnika, unapređenja i daljeg razvoja zdravstvenog sistema.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić je mladim kolegama kazala da od njih očekuje da uz stručnost moraju uvek misliti na humanost, podsetivši ih na Hipokratovu zakletvu. Doktorka Grujičić je čestitala mladim lekarima iz Užica na ostvarenim rezultatima tokom školovanja i novo zaposlenje u zdravstvu Republike Srbije.

Dekan beogradskog Medicinskog fakulteta prof. dr. Lazar Davidović je izjavio, da ga raduje što je u zdravstvo Republike Srbije poslednjih godina dosta uloženo, ali i to što će ova generacija raditi u mnogo boljim uslovima.

U okviru „Programu zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola“, u zdravstvenim ustanovama Republike Srbije, do sada je posao dobilo 811 doktora medicine i 1.650 medicinskih sestara i tehničara.

- Advertisement -