Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  je izjavio u Užicu da je doneta odluka da se gradi obilaznica koja će koštati oko 30 miliona evra. Obilaznica oko Užica bi trebalo da počne da se radi u oktobru ove godine. Najavio je ulaganja u Zdravstveni centar i druge oblasti.

– Obilaznicu oko Užica krećemo da radimo najkasnija do kraja oktobra, zbog zagađenja i vazduha, gužvi i bezbroj problema zbog puta koji prolazi kroz centar Užica, doneli smo odluku da izgradimo obilaznicu oko grada. To nije obilaznica običan put, već u profilu auto-puta, i koštaće najmanje 25 ili 30 miliona evra,- rekao je Vučić, prilikom posete Užicu.

Po rečima predsednika Srbije auto-put do Požege trebalo da se završi do sredine naredne godine, a osim toga najavljena je izgradnju tunela ispod Kadinjače, posao vredan oko 50 miliona evra.

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije u Opštoj boolnici Užice (Foto: Grad Užice)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić: Užice će dobiti obilaznicu, Klinički centar i vrtić na Carini

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će u Zdravstveni centar u Užicu u naredne četiri godine biti uloženo 80 miliona evra, što je više nego što će se uložiti u KC Kragujevac.

„Imaćete sve novo, teško da će Kragujevac da košta toliko, samo će Beograd da košta više“, rekao je Vučić tokom obilaska, uz napomenu da će tim ulaganjem to postati veliki Klinički centar u Srbiji.

Najavio je i povećanje plata zdravstvenim radnicima najkasnije do 1. januara.

„Radili smo na povećanju plata u poslednje tri godine i to neće biti beznačajno već značajnije povećanje. Za tri, četiri godine imaćete fenomenalne uslove“, rekao je Vučić.

Govoreći o ulaganjima u Užice, on je kazao da će pored Zdravstvenog centra, ulaganja u izgradnju obilaznice, biti uloženo i u vodovod, izgradnju kotlarnica, što je sve, veće ulaganje nego u prethodnih 60, 70 godina.

„Kada sam nekada dolazio u Užice ljudi su pričali da govorim gluposti. Uskoro ćete da vidite. Imaćete novi most na Đetinji. To je 50 miliona, potpuno novi put do Bajine Bašte. A ako pogledate plate od pre 6,7 godina i danas videćete da to nije ni slično“, rekao je Vučić u Užicu, prenosi RTS

Građanima koji su ga dočekali u Krčagovu, gde je otvorena sportska hala, Vučić se zahvalio rečima „nikada nisam u devet ujutru imao ovakav doček“, uz obećanje da će biti ulaganja u užički sport.

Pored Užica predesednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće opštinu Bajina Bašta i domaćinstvo Ljube Blagojevića i kompaniju Rolomatik d.o.o., a potom i Mokru Goru, gde je predviđen obilazak turističkog naselja Drvengrad.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravio je u užičkom kraju i prilikom puštanja u rad panoramske gondole na Zlatiboru, gde ga je po nevremenu dočekao veliki broj ljudi. Gondola povezuje centar Zlatibora sa najvišim vrhom Tornik u dužini od devet kilometara. U najveću opštinsku investiciju uloženo je oko 13 miliona evra, a radovi na izgradnji počeli su 2016. godine.

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije tokom posete Užicu (Foto: Grad Užice)

Hroniku kovid – 19 tokom avgusta možete videti na UžiceMedia.

Hroniku kovid -19 tokom jula u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga možete pogledati u tekstu UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -