Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJU PREDSTAVU– dodeljena je predstavi „Zašto je poludeo gospodin R“, Rajnera Vernera Fasbindera u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda, u režiji Boba Jelčića. Odluka je doneta jednoglasno.

Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJU REŽIJU – dodeljena je Bobi Jelčiću za režiju predstave „Zašto je poludeo gospodin R“, Rajnera Vernera Fasbindera u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda. Odluka je doneta jednoglasno.

Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJU ŽENSKU ULOGU – dodeljena je Milici Grujičić za ulogu Verenice u predstavi „Krvave svadbe“ u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i Grad teatra Budva. Odluka je doneta većinom glasova.

Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJU MUŠKU ULOGU – dodeljena je Borisu Isakoviću za ulogu Gospodina R. u predstavi „Zašto je poludeo gospodin R?“ u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda. Odluka je doneta jednoglasno.

Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJU SCENOGRAFIJU – dodeljena je Jasmini Holbus za predstavu „Pet života pretužnog Milutina“ u produkciji Ateljea 212 iz Beograda. Odluka je doneta jednoglasno.

Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJU KOSTIMOGRAFIJU – dodeljena je Tatjani Radišić za predstavu „Kad bi Sombor bio Holivud“ u produkciji Narodnog pozorišta Sombor. Odluka je doneta većinom glasova.

Nagrada ARDALION ZA EPIZODNU ULOGU – dodeljena je Ani Mariji Veselčić za ulogu Bjanke u predstavi „Kroćenje goropadnice“ u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta Split. Odluka je doneta jednoglasno.

Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJEG MLADOG GLUMCA i NAGRADA POLITIKE „AVDO MUJČINOVIĆ“ – dodeljena je Joakimu Tasiću za ulogu Simeona Njegovana, mladog gazde, u predstavi „Korešpodencija“ u produkciji Zvezdara teatra iz Beograda. Odluka je doneta jednoglasno.

Specijalna NAGRADA ARDALION – ravnopravno je dodeljena kompozitorki Ireni Popović Dragović za muziku u predstavi „Kad bi Sombor bio Holivud“ u produkciji Narodnog pozorišta Sombor i glumačkom ansamblu predstave „Pet života pretužnog Milutina“ u produkciji Ateljea 212 iz Beograda. Odluka je doneta jednoglasno.

Stručni žiri 23. Jugoslovenskog pozorišnog festivala:

Lenka Udovički, rediteljka – predsednica žirija

Dragana Varagić, glumica – članica žirija

Slobodan Obradović, dramaturg -član žirija

Dario Harjaček, reditelj -član žirija

Janko Ljumović, producent -član žirija

Na ovogodišnjem JPF „Bez prevoda“ sinoć je izvedena poslednja takmičarska predstava „Krvave svadbe“, tekst Federiko Garsija Lorka, režija Igor Vuk Torbica, Srpsko narodno pozorište i Budva Grad Teatar. Užička publika je ovu predstavu ocenila sa 4,16. Podsećamo da u proseku glasa oko 300 gledalaca, što je tek polovina onih koji prisustvuju predstavi.

U čast nagrađenih večeras će biti izvedena predstava „Strah i beda Trećeg rajha“, Narodno pozorište u Gračanici, tekst Bertolt Breht, režija Slobodan Skerlić.

Ovde možete videti i preuzeti Bilten festivala.

- Advertisement -