Automobilista Milovan Mikica Vesnić, kik-bokser Nikola Filipović i najbolji  učenici Tehničke škole Luka Savić i Jovan Bajić, podigli su zastave Republike Srbije i grada Užica na jarbole užičke tvrđave.

Nikola Filipović i Mikica Vesnić

Zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić, podsetio je da je na današnji dan tačno jedan vek od završetka Prvog svetskog rata.

– Namera nam je da podizanjem zastave Republike Srbije na Starom gradu odamo počast našoj zemlji kao pobednici u Prvom svetskom ratu i svim onim ljudima koji su dali doprinos pobedi u Velikom ratu. Pored toga uzdizanjem zastave grada Užica na mestu koje u najvećoj mogućoj meri simbolizuje naš grad, hteli smo da odamo počast svim onim Užičanima koji su kroz vekove svaki na svoj način dali svoj doprinos u razvoju ovoga grada, – rekao je Nešić i dodao:

Luka Savić i Jovan Bajić

– Na današnji dan pre tačno jednog veka potpisivanjem sporazuma o primirju, kapitulacijom nemačkog carstva okončan je Prvi svetski rat. Iz tog rata naša zemlja je izašla sa teškim gubicima, sa nesagledivim štetama i posledicama, ali je izašla ovenčana oreolom sile pobednice Prvog svetskog rata,-rekao je Nešić.

- Advertisement -