MUP Srbije sprovodi pojačanu kontrola brzine kretanja vozila od 7. do 14. avgusta. Vlasnici vozila koja budu snimljena u prekoračenju brzine dobiće na kućnu adresu poziv da se izjasne o identitetu osobe koja je učinila prekršaj.


Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, od 7. do 14. avgusta, sprovodiće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila, saopštio je MUP.

Tokom akcije koja se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), saobraćajna policija će angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije, takozvanim presretačima, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila korišćenjem proširenog i unapređenog sistema.


Takođe, određeni broj patrola snimaće brzinu kretanja bez zaustavljanja vozača, a vlasnici vozila koja budu snimljena u prekoračenju brzine dobiće na kućnu adresu poziv da se izjasne o identitetu osobe koja je učinila prekršaj.

Užička policija (Foto: Arhiva UžiceMedia)


Ministarstvo unutrašnjih poslova
još jednom apeluje na sve vozače da poštuju ograničenje brzine kretanja, navedeno je u saopštenju.

Ovo su rezultati aprilske kontrole

Za tri dana koliko je trajala aprilska akcija MUP Srbije sankcionisano je peko 300 osoba zbog brze vožnje, preko 100 zbog ne korišćenja sigurnosnog pojasa, a blizu 50 lica je koristilo mobilni telefon tokom vožnje.


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u Užicu, u centralnoj akciji pojačane kontrole saobraćaja koja je sprovedena od 13. do 16. aprila 2023. godine, otkrili su brojne prekršaje, ukupno 684 prekršaja.


Najviše je sankcionisano prekršaja koji su se odnosili na prekoračenje brzine – 303, nekorišćenja sigurnosnog pojasa – 132, nepropisnog korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje – 46 i nepropisnog preticanja – 31, dok je za volanom zatečeno 25 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola i jedan pod dejstvom narkotika.

- Advertisement -