Oprez u saobraćaju, meteorlozi su najavili narednih nekoliko dana hladno, uz mraz u jutarnjim satima. Do subote hladno, od nedelje oblačno i malo toplije, mestimično se očekuju susnežica i sneg.

Zbog najavljenih većih snežnih padavina i značajno nižih temperatura koje su najavljene za danas i naredne dane, apelujemo na vozače da adekvatno pripreme svoja vozila za put i da obavezno koriste zimsku opremu, navode iz MUP i dodaju:

„Podsećamo da je u postojećim vremenskim uslovima, kada su na putu sneg, led ili poledica, obavezno korišćenje zimskih pneumatika, čija dubina šare ne sme biti manja od 4 milimetra, dok su na putevima van naselja obavezan deo zimske opreme i lanci za sneg ili drugi uređaji za povećanje trakcije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova takođe apeluje na vozače da brzinu kretanja vozila prilagode postojećim vremenskim uslovima, da drže veće odstojanje i da ne ugrožavaju sebe i druge učesnike u saobraćaju prebrzom vožnjom i nepropisnim preticanjem“, navedeno je u saopštenju policije.

Narednih dana hladno vreme

Meteorlozi su najavili narednih nekoliko dana hladno, uz mraz u jutarnjim satima. Do kraja dana (utorak) oblačno, mestimično slab sneg, posle podne prestanak padavina, a uveče i delimično razvedravanje. Najviša dnevna od -3 do 1 stepen, pa je moguća poledica ili zaleđivanje mokrih površina i zato oprez u saobraćaju.

I u sredu hladno, nakon jutarnjeg mraza tokom dana umereno oblačno, hladno i suvo. Vetar slab do umeren, istočni i severoistočni.

U četvrtak umereno oblačno sa sunčanim intervalima, hladno i suvo. Najviša dnevna od -2 do 1stepen.

U petak umereno do potpuno oblačno i hladno, uveče i tokom noći ponegde sa snegom. Najavljene su niske temerature.

A potom sve do 17. janura umereno oblačno, jutra hladna, uz jake mrazeve, maglu u pojedinim mestima. U subotu suvo i hladno sa najvišom temperaturom u većini mesta oko 0 stepeni, od nedelje oblačno i malo toplije, ali se mestimično očekuju susnežica i sneg.

Putevi u Zlatiborskom okrugu su očišćeni, redovno se posipa so, ali i dalje važi apel da se vozi oprezno i vodi računa o zimskoj opremi, posebno ako se kreće prema planinskim centrima.

Ribničko jezero na Zlatiboru (Foto: Arhiva UM)

 

 

Pogledajte i druge tekstove iz oblasti društvaputopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -