– U ime svojih kolega zdravstvenih radnika i svoje lično ime izuzetno je važno da da se svi građani pridržavaju naloženih mera i da izbegavaju okupljanja na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

Dr Jelena Raković Radivojević, direktorka užičke bolnice (Foto: UM)

Svi moramo biti odgovorni, a potrebno je da svojim ponašanjem građani pomognu da zajedno izađemo iz ove teške situacije sa koronavirusom, – istakla je dr Jelena Raković Radivojević, direktorka Opšte bolnice Užice.

I dalje je situacija alarmantna i nema mesta opuštanju, zato upućujem molbu i apel sugrađanima da nose masku, drže fizičku distancu do dva metra, održavaju higijenu ruku i poštuju sve naložene mere.

Iako je smanjen broj pacijenata u odnosu na protekli period situacija je i dalje teška jer je u bolnici 237 pacijenata od kojih je 200 pozitivno a ostali čekaju testove na koronavis, – zaključila je u obraćanju građanima direktorka bolnice dr Jelena Raković Radivojević.

Podsećamo juče je u užičkoj bolnici bilo smešteno 237 pacijenata pod sumnjom ili pozitivnih na koronavirus, a u opštinama Zlatiborskog okruga bilo je 20 novoinficiranih osoba.

- Advertisement -