– Projekat obilaznice oko Užica će omogućiti komforniji život svih građana Užica, značajno poboljšanje ekoloških parametara zagađenja vazduha. Kamioni neće prolaziti kroz Užice kada se završi ova obilaznica, – naveo je Momirović.

– Investirali smo velika sredstva da bi na teritoriji oko 100 lokalnih samouprava izgradili komunalnu infrstrukturu i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, – rekao je ministar Momirović u Užicu i izjavio je za aerodrom Ponikve ove godine u budžetu odvojeno 300 miliona dinara, da je raspisan tender i da će se raditi zaštitna ograda na aerodoromu.

– U Užicu smo razgovarali i o magistralnom putu Užice – Bajina Bašta koji je u lošem stanju, kao i o projektu tunela ispod Kadinjače na kome se intezivno radi,- izjavio je ministar Momirović.

Užička gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević navela je ovom prilikom da je zahvaljujući Vladi Republike Srbije i resornom ministarstvu projekat obilaznice oko Užica proglašen za projekat od nacionalnog značaja, ističući da je obilaznica važna, ne samo za grad Užice, već i za čitav Zlatiborski okrug, odnosno zapadnu Srbiju.

 – Na današnjem sastanku sa ministrom Momirovićem razgovarali smo šta je to što Grad Užice u narednom periodu treba da preduzme što se tiče aktivnosti i daljih koraka u obezbeđivanju odgovarajuće dokumentacije da bi izgradnja obilaznice oko Užica krenula u septembru.

Takođe, razgovarali smo i o celokupnoj putnoj infrastrukturi koja nam je veoma važna i nadam se da ćemo od resornog ministarstva imati podršku za rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih putnih pravaca, a sve to u svrhu razvoja turizma i svih ostalih privrednih grana u našem kraju.

Dolazak auto-puta nadomak Užica, kao i nastavak deonice auto-puta ka Kotromanu, kao i kompletna revitalizacija aerodroma Ponikve, od velikog su značaja za naše privrednike, – navela je gradonačelnica Užica.

Bolji putevi i u užičkom kraju (Foto: N.Tošić UžiceMedia)

Hroniku kovid – 19 tokom juna možete pogledati na Užicemedia.

Hroniku kovid – 19 tokom maja možete videti na UžiceMedia.

A aktuelne podatke za Srbiju možete videti na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -