I u Užicu je nedavno održana prezentacija ovog programa kojoj su prisustvovali brojni zainteresovani iz celog Zlatiborskog okruga, a prisutne je pozdravio i Vidoje Drndarević, član Gradskog veća.

Zainteresovani mogu konkurisati do 15. marta, a više informacija mogu dobiti na sajtu „Eneke“. Maksimalna visina granta je 10.000 dolara sa 20 posto učešća onoga ko je grant dobio. Tokom proteklih devet godina koliko „Eneka“ rsprovodi ovaj program do danas, iz Zlatiborskog okruga podržano je 36 projekata, iz Užica 12 i svi su se preduzetnici održali.

Prezentacija programa Pokreni se za posaoOd ove godine maksimalni iznos granta jeveći nego prethodnih godina kada je on bio dve hiljade evra. Po rečima Milivoja Jovanovića, medžera programa, sredstva se dodeljuju ne samo za nabavku opreme, već i za unapređenje procesa proizvodnje, za standardizaciju, sistematizaciju kao i za druge oblike unapređenja biznisa u oblasti proizvodnje, usluga i poljoprivrede.

Ove godine akcenat će biti na inovativnim biznisima.

Ovaj program podstiče razvoj preduzetništva u Srbiji kroz podršku malim i porodičnim firmama koje već rade, ali podržava i mnoge koji tek treba da pokrenu svoj posao. Kako je istakao Milivoje Jovanović, selekcija će bitibazirana na ekonomskom faktoru, a to je da predložene poslovne ideje budu održive, profitabilne i da imaju potencijala za razvoj, ali je potrebno i da prate svetske trendove i da na mala ili velika vrata uvode inovacije u svoje proizvodne, uslužne ili poljoprivredne delatnosti.

- Advertisement -