Milovan Vesnić je preskočio slovačku rundu takmičenja i neće se pojaviti na finalu TCR Istočna Evropa narednog vikenda u Brnu. Odluka je doneta posle udesa na Grobniku i ozbiljnog oštećenja „audija RS3 LMS“.

– Shvatio sam da nema mnogo svrhe da idem u Češku. Auto je mogao da bude popravljen do tada, ali nisam pronašao dodatna finansijska sredstva za vikend u Brnu. Da sam kapitalizovao dobar tempo koji sam imao u Hrvatskoj, imalo bi smisla boriti se dalje. Ovako bi samo ulagao sopstvena sredstva za takmičenje u kojem se pravila i dalje ne poštuju, – rekao je Vesnić za naš portal.

Milovan Mikica Vesnić (Foto: Tim Vesnić)

– Svaki automobilista u svojoj karijeri ima po neku ovakvu sezonu, sa mnogo pehova i problema. Takve su trke, nemam razloga da se žalim. Već sam počeo sa pregovorima za narednu godinu, ima mnogo planova i ideja, nadam se da ću uskoro imati šta da najavim, – rekao je Vesnić, navedeno je u saopštenju njegovog tima.

Krajem jula ostvario prvu pobedu na Grobniku u Hrvatskoj

Da podsetimo Milovan Vesnić, užički i srpski automobilski as, zabeležio je krajem jula ove godine, prvu pobedu u trci TCR Istočna Evropa na Grobniku u Hrvatskoj.

Pobednik prve trke TCR Istočna Evropa na Grobniku je Milovan Vesnić! On je, posle osvojene pol-pozicije, briljantno odvezao ceo sprint i stigao do prve pobede u sezoni.

Poznati užički sportista, u automobilizmu, kaže da je ovoga puta sve bilo u redu, a da je i pored visoke temeprature uspeo da ostvari dobro vreme. Nešto pre ove pobede Milovan Vesnić je, pisali smo na Užicemedia, isporabao novi trkači automobil.

Osvajač mnogih titula u zemlji i Evropi

Srpski automobilski as Milovan Vesnić rođen je 1976. godine u Užicu. Osvajač je brojnih titula na šampionatima Srbije i Jugoslavije na kružnim i brdskim stazama.

Dva puta je bio šampion FIA Regionalnog kupa. Nosilac je tri priznanja Zlatna kaciga, kao i najprestižnijeg Dijamantska kaciga.

Milovan Vesnić je na evropskoj automobilističkoj sceni osvojio do sada pet šampionskih titula Šampionata centralne Evrope, a 2019. godine i titulu šampiona TCR Istočna Evropa.

Na tradicionalnom izboru u organizaciji Sportskog saveza Užice, Milovan Vesnić proglašen je za sportistu 2020. godine.

Sa jednog od ranijih takmičenja (Foto: Tim Vesnić)

Hroniku kovid – 19 tokom avgusta možete videti na UžiceMedia.

Hroniku kovid -19 tokom jula u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga možete pogledati u tekstu UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -