-Prema podacima iz epidemiološke službe i kod nas je ista situacija kao i u čitavom Zlatiborskom okrugu, trudimo se da što bezbolnije prođemo kroz ovu situaciju jer delimo sudbinu cele Srbije a na Zlatiboru je dodatno povećan broj stanovnika, tako da sve komunalne službe ulažu dodatni napor da održimo normalne uslove života za sve svoje stanovnike i posetioce Zlatibora, – izjavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina (Foto: Informativna služba opštine)

– Trudimo se da na vreme završimo važne infrastrukturne projekte koji su u toku ali i sve svakodnevne poslove, a  komunalne službe moraju da odvoje više vremena, truda i rada za povećan broj stanovnika jer na Zlatibor dolaze ljudi u svoje apartmane i svoje vikendice, dolaze sportske ekipe na pripreme a mi sve to moramo da servisiramo sa istim brojem ljudi, i bez obzira na to, uspevamo da očistimo Zlatibor, obezbedimo vodu za piće. Trudimo se da što većem broju zaposlenih omogućimo rad od kuće, da bude što manje kontakta i da ljude što manje izlažemo opasnosti, – ističe Stamatović.

U vreme uvođenja vanredne situacije započeli smo sa radovima na uređenju Zlatibora a tu mislim prvenstveno na uređenje fekalne i kišne kanalizacije. Menjamo dotrajalu infrastrukturu a istovremeno rekonstruišemo jezero i trg. U dogovoru sa turističkim i ugostiteljskim radnicima u centru Zlatibora zaključili smo da je sada pravo vreme da završimo te grube radove, – poručuje Stamatović.

Završetak radova u centru Zlatibora do Preobraženja (Foto: UM)

Sve radove finansira lokalna samouprava iz naknade za uređenje građevinskog zemljišta i kroz kompenzacije sa velikim investitorima, i za desetak dana planiramo završetak tih radova u centru Zlatibora. Puštamo vodu u jezero a za jesen ostavljamo završetak onih radova izvan centra, kao što su uređenje zelenih površina i postavljanje svetlosnih efekata na jezeru. Do Preobraženja, 19. avgusta, ćemo, ukoliko zdravstvena situacija to bude dozvoljavala, gondolu pustiti u probni rad, i nadamo se da ćemo i ovaj projekat i sve radove u centru Zlatibora otvoriti istovremeno, – zaključio je Stamatović.

- Advertisement -