Stigao nam je jun mesec, a sa njim i sve topliji dani. Leto već uveliko kuca na naša vrata, a mnogi se već sada pitaju gde provesti letovanje u Srbiji. Tokom narednih meseci biće nam potrebno da potražimo beg od dugih, vrelih letnjih dana i užarenog, gradskog asfalta. Zbog toga smo za vas izdvojili najbolje destinacije koje, tokom leta, obavezno morate posetiti.

Letnji odmor na Srebrnom jezeru

Teško da možemo smisliti savršenije mesto za pravi, letnji odmor od našeg sve popularnijeg Srebrnog jezera. Sa dobrim  razlogom ovo jezero zovu i srpskim morem. Nalazi se na samom istoku naše zemlje, na desnoj obali prelepog, plavog Dunava. Letovanje ovde pružiće vam mnoštvo zanimljvih sadržaja. Plaža ovog jezera je veoma lepo i dobro uređena sa nizom udobnih ležaljki i velikih suncobrana, dok se sa druge strane plaže nalazi nekoliko odličnih kafića i barova.

Gde na leto u Srbiji, Srebrno jezero (Foto: Pixabay)

Ovde se nalazi i deo koji je savršen za odbojku na pesku, kao i deo za kamp kućice i šatore pored vode. Jedna od najpopularnijih atrakcija je, svakako, Silver akva park koji se nalazi na samom početku šetališta. Ovaj popularni akva park poseduje 5 bazena za decu i odrasle, a može da primi čak 1200 turista.

Leto na Perućcu

Reč je o još jednom popularnom i divnom jezeru koje se nalazi na zapadu Srbije, nadomak Bajine Bašte. Jezero Perućac prosto pleni svojom lepotom, tikrikznom bojom i nestvarno bujnom, zelenom prirodom koja ga okružuje sa svih strana. Ukoliko tražite pejzaže od kojih vam zastaje dah, onda ne tražite dalje jer ste na pravom mestu.

Perućac i njegova divna okolina zaista poseduju ono najlepše što priroda može da pruži. Jezero je dubko 60 metara i naša preporuka je da iznajmite neki od mnogibrojnih čamaca koji se nalazi na obali ovog jezera i da uživate u plovidbi Perućcem. Sigurni smo da će vas njegova jedinstvena boja i lepota priroda ostaviti sasvim bez daha.

Gde na leto u Srbiji, Perućac (Foto: Pixabay)

Perućačko jezero poseduje i divnu, lepo uređenu plažu, na kojoj se nalaze bazeni namenjeni najmlađima. Turisti uglavnom žele da odsednu na nekim od autentičnih, drvenih splavova koje se nalaze na samom jezeru i da se sunčaju na njihovim terasama. Ukratko, ovo jezero poseduje sve što je neophodno za savršen letnji odmor i pravu relaksaciju.

Odmor na Zlatarskom jezeru

Između planine Zlatar i Muretnice. Na svega 10 kilometara od Nove Varoši, smešteno u dolini Uvca, nalazi se prelepo Zlatarsko jezero koje će vas, u potpunosti, opčiniti svojim čarima i lepotom. Ovo je jedno od  jezera koje su najveće površine u Srbiji, a posebno je primamljivo turistima zbog zelenkasto-plave boje vode i uređene plaže na kojoj ćete pronaći mnoštvo atrakcija i  zanimljivih sadržaja. Voda u ovom jezeru je veoma čista i bistra, tako da smo sigurni da ćete uživati u kupanju.

Gde na leto u Srbiji, Zlatarsko jezero (Foto: N.Tošić UžiceMedia)

Pored toga, jezero je pravi izbor za letnji odmor i za sve ljubitelje, zdravog i aktivnog odmora jer ćete na plaži ovog jezera moći da uživate u isporobavanju mnogih sportova, pogotovo u igranju odbojke na pesku. A kada se umorite i ogladnite, u Vizitorskom centru se nalazi i odličan restoran impresivnog menija u kome možete da se sklonite od toplote i uživate u osvežavajućim pićima i odličnim specijalitetima.

Ukoliko se pitate gde na odmor u Srbiji, nadamo se da vam je ovaj kratak tekst dao neke zanimljive predloge. Naravno, Srbija je bogata divnim mestima i skrivenim draguljima koje bi trebalo istraživati i uživati u njihovim čarima, a ovo su samo neka od njih. Nadamo se da ćete uživati u letnjem odmoru sa svojim najbližima i da ćete posetiti neku od navedenih destinacija. Sigurni smo da nećete zažaliti.

Gde na leto u Srbiji, Drina (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

Hroniku kovid – 19 tokom juna možete pogledati na linku Užicemedia.

Hroniku kovid – 19 tokom maja možete pogledati na UžiceMedia.

A aktuelne podatke za Srbiju možete videti na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -