Preme procenama Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije oko milion turista iz naše zemlje letovaće ove godine u inostranstvu, a najveći broj njih godišnji odmor provešće u Grčkoj, Turskoj i Egiptu.

Bez obzira na nešto uvećane cene interesovanje za leto ne pada, a iz turističkih organizacija kažu da je čak i više zainteresovanih, i do deset odsto u odnosu na proteklu godinu.

Oni koji se odluče za letovanje u nekoj od bližih destinacija odlučuju se za Crnu Goru.

A Turistička organizacija Budve je i te kako aktivna, pa su pripremili brojna iznenađenja za posetioce Beogradskog Manifesta, koji će od 25. do 27. maja biti održan na Kalemegdanu, na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore. Pored ostalih predstaviće se Turistička organizacija opštine Budva (TOB). Budva će na kreativan i maštovit način predstaviti svoje turističke potencijale na početku ovogodišnje letnje sezone, kao i kulturno i istorijsku baštinu grada.

U subotu 26. maja, od 12 sati Beograđani će imati priliku da uživaju u svečanom defileu Gradske muzike Budve Knez Mihailovom ulicom do Kalemegdana, gde će u okviru štanda Turističke organizacije Budve u 14 sati održati koncert. Po završetku koncerta od 15 sati za predstavnike medija i zvanice biće organizovan koktel druženja, gde predstavnike medija očekuje posebno iznenađenje.

Turistička organizacija Budve poziva sve posetioce Beogradskog manifesta da posete njen izložbeni štand i učestvuju u nagradnoj igri koja im 26. i 27. maja može doneti vredne nagrade, među kojima su brojna letovanja i uživanje u gastronomskim primorskim specijalitima.

Nastup na ovoj popularnoj beogradskoj manifestaciji biće samo uvertira za Međunarodni festival duvačkih orkestara koji će se po prvi put održati na glavnom trgu u Budvi 1. i 2. juna u okviru promotivne kampanje „U susret novom letu“, nakon čega se 3. juna očekuje koncert poznatog regionalnog pop pevača Vlada Georgieva, kog povodom 20 godina uspešnog rada, svom gradu i njegovim gostima poklanja Grill bašta „Parma“.

Gradska glazba Makarske, Gradska glazba Omiša i Gradska muzika Budve samo Gradska muzika Budve osnovana je 1906. god. kada je češki muzičar Karlo Vela okupio 15 mladića iz Budve i strpljivo ih počeo učiti notama i sviranju na limenim duvačkim instrumentima.

Foto: TO Budva

- Advertisement -