Kružni tok u Užicu, drugi po redu, napreduje. Radovi na izgradnji kod Narodnog muzeja i izgradnji kišne kanalizacije u delu Ulice Dimitrija Tucovića od Muzeja do vrha Dovarja su startovali u junu.

Vrednost radova, koje izvodi MPP „Jedinstvo“ iz Sevojna, je oko 40 miliona dinara, a finansije su obezbedili Ministarstvo privrede, Grad Užice i JP „Putevi Srbije“.

Kružni tok u Užicu: I rekonstrukcija trotoara

Pored ova dva projekta koja su u toku, na užičkoj „glavnoj“ ulici, neposredno uz „mali“ trg, nedavno su započeti radovi na rekonstrukciji trotoara.

Nikola Maksimović, direktor JP „Užice razvoj“ je izjavio da su u toku radovi na postavljanju ivičnjaka, te da očekuje da budu završeni do kraja naredne nedelje.

– Nakon postavljanja slivničke rešetke i asfaltiranja prvog dela, kreće se u drugu fazu radova. Imali smo probleme vezane za podzemne instalacije koji se odnose na izmeštanje vodova u vlasništvu Telekoma, EPS-a, tako da smo morali vrlo pažljivo da priđemo tome i da ih izmestimo, kako ne bi bili u budućem sklopu ulice, – ističe Maksimović.

Kružni tok u Užicu: I izgradnja kišne kanalizacije

Kada je reč o radovima na izgradnji kišne kanalizacije u Ulici Dimitrija Tucovića od Muzeja prema Dovarju, Maksimović je naveo da je u dogovoru sa urbanistima, odabran behaton koji će se postaviti sa leve i desne strane te ulice, kao i taktilna staza za osobe sa invaliditetom.

– Na istoj deonici, gledajući iz pravca Muzeja sa leve strane, u toku su radovi na potpornim zidovima kako bi se povaćala širina trotoara za naše pešake. Vrlo brzo će na toj strani ulice biti postavljeni ivičnjaci i behatona i biće prohodna za pešake, a nakod toga ćemo otpočeti sa radovima na desnoj strani, izjavio je direktor JP „Užice razvoj“, napominjući da se uporedo sa rekonstrukcijom ivičnjaka radi i na postavljanju zelenih površina koje će biti na ostrvima i u budućem kružnom toku.

– Ideja je da se u delu Cvetnog trga zasadi novih pet stabala. Na velikom pešačkom trotoaru do Narodnog muzeja biće zasađeno još šest stabala, tako da ćemo pokušati zelenilom da oplemenimo ovaj deo grada.

Kružni tok u Užicu: Prvi užički kružni tok i spomenik

Podsećamo, 2017. godine građen je prvi užički kružni tok na ulasku u grad. Radove je finansiralo JP „Putevi Srbije“ sa oko 33 miliona dinara. Mini kružni tok kod Javne garaže je zavrpšen 2018. godine.

U sklopu kružnog toka urađen je spomenik koji je otkriven 31. oktobra.

…Uveliko teku radovi na parternom uređenju kako bi centralno mesto zauzela Boginja odnosno statua „Velika Srbija“, visoka tri metra i izrađena po modelu međuratnog vajara Kraljevine Jugoslavije Đorđa Jovanovića

Radovi na prvom kružnom toku na ulasku u grad (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

Hroniku kovid – 19 tokom avgusta možete videti na UžiceMedia.

Hroniku kovid -19 tokom jula u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga možete pogledati u tekstu UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -