Slike su nastale na likovnoj koliniji „Divanhana“ koja je prošle godine održana u Novom Pazaru. Likovnu koloniju, kao i izložbu slika u Kulturnom centru na Zlatiboru organizuje Udruženje za nauku, kulturu i umetnost Bošnjaka „Divanhana“.

Udruženje za nauku, kulturu i umetnost Bošnjaka, „Divanhana“, je osnovano 2015. i ono deluje u Republici Srbiji i internacionalno. Pored drugih ciljeva i zadataka, jedan od prioriteta „Divanhane“ su mladi talentovani umetnici, pisci, muzičari.

Ovo Udruženje broji nekoliko stotina članova i ponosi se svojim članstvom koje je raznoliko po verskoj, nacionalnoj, socijalnoj i bilo kojoj strukturi tj. pripadnosti čime se „Divanhana“ ponosi a što se može videti i po ovoj izložbi. Udruženje ima armiju mladih, talentovanih, uspešnih umetnika koji se bore da kulturno stvaralaštvo opstane, postoji, razvija se i jača.

Pet godina sjedinjuje boje na kolonijama po čemu su i jedna od posebnih likovnih kolonija u Srbiji koja isključivo šansu pruža mladim slikarima. Na žalost, sve je manje entuzijasta. Dok je njih biće i kulture i „Divanhana“ će im biti podrška onoliko koliko je u mogućnosti obezbediti potrebna sredstva. 

Zahvaljući Ministarstvu kulture i informisanja i Bošnjačkom nacionalnom veću, koji jednim delom sufinansiraju projekat, udruženje uspeva da zbliži mlade stvaraoce i da ih podrži do njihovih samostalnih izložbi.

Otvaranje izložbe slika „Divanhana“ je večeras, u sredu 05. februara, sa početkom u 19.00 časova.

Izložba je otvorena za posetioce do 2. marta 2020. godine.

Otkazana izložba, 5. februar 2020.godine

Zbog loših vremenskih uslova , izložba slika „Divanhana“ koja je trebala da bude otvorena 05. februara u 19.00 časova je otkazana.

Novi datum otvaranja izložbe biće naknadno objavljen.


- Advertisement -