Zoran Filipović Fipa koji je vodio skup ispred Gradske kuće rekao je da već postoje problemi jer na upit o angažovanju pet autobusa za prevoz demonstranata do Beograda sedam prevoznika je odbilo da odgovori i dodao  da bez obzira na „probleme“ postoje aternativni načini da se dođe do Beograda.

Predsednik Nove stranke Zoran Živković rekao je na početku obraćanja da se nalazi u gradu gde su ljudi tako „opasni“ da Vučić nije smeo da dođe i uputio građanima čestitke.

Vučić je dobio zadatak da uništi Srbiju i on to radi svaki dan i ne znam da li mu je to rekao neko sa Istoka ili Zapada. Svaki dan on pobeđuje i da  li neko od vas zna nekog kome je dramatično bolje u proteklih sedam godina, – upitao je Živković uz reči zahvalnosti gradjanima što protestuju kako bi sačuvali državu da generacije i generacije više ne bi bežale iz nje i obećao 6. oktobar.

Zoran Živković, na protestu u Užicu

– Šesti oktobar ne znači nikakva streljanja i proterivanja već sprovođenje zakona. Ja   vam obećavam da sve što je trebalo da se uradi 6. oktobra biće urađeno prvi put kada vi ponovo odlučite da u Srbiji bude vlast koja nije savršena i genijalna, ali  koja će raditi svoj posao kao što smo mi to radili od 5. oktobra do kraja 2003. godine, – rekao je Živković koji je rekao da i sam snosi deo krivice što ovaj datum nije urađen.

On je kao jedini ispravan put za Srbiju naveo Evropsku uniju i poželeo gradjanima da imaju „probleme“ kao Evropljani sa standardom koji je sedam puta veći nego u Srbiji uz poštovanje svih i Rusije i Kine, ali da uzori  za nas ostanu vrednosti i ustrojstvo Evropske unije.

Živković je pozvao Užičane na protest u Beograd 13. aprila, a gradjani su na jedanaestom po redu skupu na pomen aktuelne vlasti oličene u Aleksandru Vučuću skandirali „Odlazi, odlazi“.

Naoružani pištaljkama i noseći zastave „Jedan od pet miliona“ građani su krenuli u protestnu šetnju glavnom ulicom koja je protekla mirno. Sledeći miting je u petak 12. aprila ispred Gradske kuće sa početkom u 19 časova.

- Advertisement -