Izbor najlepšeg dvorišta na teritoriji grada Užica, tradicionalno takmičenje, na koje se kao i prethodnih godina zainteresovani građani mogu konkurisati u kategorijama za najlepše uređeno privatno dvorište, najlepši balkon-terasa i najuređeniji prostor oko više porodičnih stambenih objekata.

Nagradni konkurs za izbor najlepšeg dvorišta, balkona – terasa stambenih objekata na gradskom i seoskom području Užica, kako je saopšteno iz užičke lokalne samouprave, otvoren je do 24. juna, tako da se zainteresovani građani mogu prijaviti.

Prema pravilima konkursa pravo učešća imaju svi građani, osim onih koji su prethodne dve godine već nagrađivani. Neophodno je popuniti prijavni obrazac i u njemu navesti ime i prezime vlasnika, adresu, broj telefona, kategoriju za koju se prijavljuje i uz prijavu dostaviti i tri fotografije dvorišta (balkona).

Prijave se predaju radnim danima u prostorijama Odeljenja za zaštitu životne sredine i održivi razvoj Grada Užica, Ulica Petra Ćelovića bb ili mejlom na adresu ekologija@uzice.rs. Dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti i na telefon: 592-421.

Najlepše dvorište, puno ruža (Foto: N.T. UžiceMedia)

Komisija će po isteku roka konkursa izvršiti obilazak prijavljenih dvorišta (balkona), izvršiti bodovanje po utvrđenim kriterijumima i proglasiti pobednike po kategorijama.

Sredstva za nagrade u svakoj kategoriji obezbeđena su u Budžetskom fondu za zaštitu životne sredine Grada Užica.

Podsećamo i ranijih godina takmičenje za izbor najlepšeg dvorišta organizovano je na području grada Užica. Tako je po odluci stručne komisije najuređenije dvorište u 2020. godini imala Užičanaka Dragica Delić, drugo mesto pripalo je Gordani Bradonjić, iz Sevojna, Gaj, a treće Zorici Milanović iz Gorjana.

Najlepše dvorište na teritoriji grada Užica u 2018. godini po mišljenju građana je bilo je dvorište Ivane Mlađenović.

Dakle, ako imate uređeno dvorište ili balkon, vreme je da se prijatvite za nagradni konkurs koji je otvoren do 24. juna.

Najlepše dvorište, sa jednog od ranijih takmičenja (Foto: Grad Užice)

Hroniku kovid – 19 tokom maja i juna možete pogledati na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije tokom juna možete pogledati OVDE.

- Advertisement -