Koncert je bio rezultat saradnje Udruženja Kola srpskih sestara iz Užica i Kragujevca uz pomoć organizacije „Dešavanja“ i dugogodišnje saradnike iz sveta muzike i umetnosti: Akademski vokalno instrumentalni ansambl,“Arhangeli“, Veliki narodni orkestar Nenada Milanovića Pegija, Kulturno umetničko društvo ,,Abrašević” i Zvonka Pantovića Čipija iz grupe „Osvajači“.

Svi učesnici su nastupili besplatno u želji da Dušan (22) stigne do neophodne terapije za teške neurološke poremećaje od kojih boluje. Osim ubacivanja novca u namenski pripremljene kutije, tokom 2,5 sata bogatog programa publika je slala i sms poruke “987” na broj 3030. Od sakupljene sume biće oduzeti samo troškovi prevoza i ozvučenja u iznosu od 54.000 dinara, a sav ostali novac predat je porodici.

Članice Kola srpskih sestara iz Užica i Kragujevca osim organizacije u humanitarnom koncertu učestvovale su i ličnim sredstvima, a posebnu zahvalnost duguju nepoznatoj gospođi iz publike koja je donirala 500 evra.

Za tretman matičnim ćelijama i lečenje u Turskoj Dušanu Ostojiću je potrebno preko 26,5 miliona dinara, a do sada je prikupljeno 30%  sredstava, navodi se u informaciji Kola srpskih sestara Užice, koju je potpisala predsednica Slobodanka Mira Stanković.

Sa humanitaranog koncerta na Zlatiboru (Foto: Organizatori /Kolo srpskih sestara Užice)

Hroniku kovid -19 u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga možete pogledati u tekstu UžiceMedia.

Hroniku kovid -19 tokom aprila možete pogledati na UžiceMedia.

A aktuelne podatke za Srbiju možete videti na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -