Donesena je odluka da užička Predškolska ustanova za vreme trajanja vanrednog stanja, ne naplaćuje od roditelja svoje usluge i, istovremeno, upućena preporuka privatnom vrtiću da postupi identično.

Gradonačelnik Tihomir Petković rekao je da je na sednici usvojen zahtev Zdravstvenog centra da im se pomogne sa 500 hiljada dinara za nabavku jednog aspiratora, četiri inhalatora i četiri pulsna oksimetra, 10 dozera za tečni sapun, kao i za kupovinu 100 kompleta posteljine.

„Grad je doneo odluku da će izdvojiti taj novac. U svakodnevnom smo kontaktu sa rukovodstvom bolnice, stojimo im na raspolaganju za sve opravdane zahteve, i njima i Domu zdravlja. U poziciji smo kao i država i da imamo dovoljno novca, ukoliko ova epidemija ne bude trajala previše dugo, da izađemo na najbolji mogući način iz nje i da pomognemo javnom sektoru i naravno koliko budemo mogli i svim drugima koji budu tražili pomoć“, naveo je Petković.

Na sednici Štaba za vanredne situacije predstavnici MUP-a, zdravstva, Crvenog krsta, javnih preduzeća izvestili su prisutne da je stanje u gradu pod kontrolom, da građani nemaju razloga za brigu i da imamo kapacitet da dočekamo ove teže dane na najbolji način.

„Od sutra Crveni krst kreće da deli prvih 400 paketa socijalno najugroženijim Užičanima. Oni koji imaju manje od 65 godina pakete mogu preuzeti u prostorijama Crvenog krsta, a za one preko 65 godina biće organizovana dostava. Ukupno je socijalno najugroženijih između 1600 i 1700 naših sugrađana. Gradski štab za vanredne situacije razmatra i mogućnost da se pomogne penzionerima sa najnižnjim primanjima“, ističe gradonačelnik.

Detaljnije informacije o koronavirusu u tekstu Užicemedia.

- Advertisement -