Prvi put u zapadnoj Srbiji publika će imati priliku da uživa u rok klasicima u novom ruhu pod vedrim nebom.

„Kamerniot Orkestar na Bitola“ je osnovan pre nekoliko decenija i uz nekoliko prekida egzistira do danas. U početku je bio sastavljen od grupe entuzijasta (muzički školovanih muzičara i onih bez muzičkog obrazovanja) ali entuzijazam je bio veliki i u kratkom vremenu počeli su priređivati odlične koncerte.

Danas „Kamerniot Orkestar na Bitola“ je sastavljen od profesionalnih muzičara koji su diplomirali na svom instrumentu a neki i magistrirali. Iza sebe imaju mnogo uspešnih koncerata u nekoliko država i učestvovali su na dosta festivala od kojih su mnogi festivali klasične muzike: Bitfest, Skopsko Leto, Ohridsko Leto, Prilepsko Kulturno Leto, Štipsko Kulturno Leto i dr., a što se tiče festivala popularne muzike, tu su: Nišvil (Niš), Rock Village (Banatski Sokolac), Baščaršijske noći (Sarajevo) a sarađivali su i sa mnogim solistima kao što su: Vlatko Stefanovski, Robi Lakatoš, Kerem Gorsev (Trio) a takođe i sa inostranim dirigentima: Alesandro D’Agostini, Anatolij Krstev, Boris Spasov, Ivan Kožuharov, Saša Nikolovski – Ѓumar, Sašo Tatarčevski, Bisera Čadlovska , Le Fi Fi i dr.

Na repertoaru KOB se nalaze mnoga klasična dela iz ranog baroka pa sve do savremene klasične i popularne muzike. Pored projekta “Rock Symphony” sviraju i “James Bond Symphony”, “Ladies Symphony” i “John Williams Symphony” koji takođe izazivaju veliko interesovanje publike.

KOB čine: Dirigent i aranžmani Vladimir Dimovski , orkestar od 10 članova, rok grupa od 4 člana, 3 prateća vokala, 3 solista (Mihajlo Trajkovski „Sak“ – vokal, Žarko Jakimovski – vokal i Vladimir Cvetkovski – violina).

Na koncertu u Užicu, izvodiće pesme od sledećih grupa i autora: AC/DC, Whitesnake, The Queen, Lenny Kravitz, Led Zeppelin, The Doors, Metallica, Depeche Mode, Deep Purple, Muse, Rammstein, Scorpions i drugi.

Koncert je u subotu, 25. avgusta na Trgu partizana u 20,30 sati.

U bašti GKC James Brown Tribute Belgrade

U bašti Gradskog kulturnog centra, u petak, nastupiće sedmočlani sastav iz Beograda. James Brown Tribute Belgrade je nastao u čast jednom od velikana funk, soul, gospel i r&b muzike, velikom šoumenu Jamesu Brownu.

Brown poznat i kao Mr Dynamite je zaslužan za unošenje reči funk u muzički jezik. Ostavio je veliki uticaj na brojne generacije muzičara koji su pokrenuli rep i hip-hop kao mejnstrim muzičke pravce. Nastupi su u stilu žurki iz sedamdesetih godina, pa se često pretvaraju u veliki jam session u kome im se pridružuju drugi eminentni muzičari.

Priliku da uživate u ovakvoj večeri imate u petak, 24. avgusta sa početkom u 21sat.

Karte za ovaj koncert možete nabaviti u klubu GKC-a svakog dana od 8 do 23 sata po ceni od 300 dinara.

- Advertisement -