Po preporuci Ministarstva kulture ovih dana trebalo bi da se ponovo pokrenu redovne aktivnosti u muzejima, galerijama, arhivima i bibliotekama. Tako će i užičke ustanove  kuture postepeno početi da se vraćaju u redovan režim rada.

Ovo je potvrdila članica Gradskog veća zadužena za društvene delatnosti Marija Trmčić Bogojevićnavodeće da neke ustanove nisu ni prekidale rad.

„Naše ustanove kulture su i u prethodnom periodu bile aktivne, neke od njih nisu ni prekidale svoj rad, poput Istorijskog arhiva, Gradske galerije i Narodnog muzeja, osim što je kontakt sa korisnicima bio sveden na minimum.

Sve ove ustanove će već od sutra biti na raspolaganju korisnicima, dok će naši sugrađani imati priliku da koriste usluge naše užičke biblioteke od petka.“

Direktorka Narodne biblioteke Užice Dušica Murić navodi da će ova ustanova od petka početi sa pružanjem usluga sugrađanima, ali u malo izmenjenom režimu od redovnog: „Naši sugrađani će od sutra od 8.30 do 11.30 moći da na broj telefona 514 578 ili putem mejl adrese narodnabibliotekauzice@gmail.com dostave svoje podatke: ime, prezime, broj članske karte i publikacije koje žele da pozajme. Te publikacije će moći da preuzmu sutradan od 11.30 do 15 časova u holu biblioteke gde će biti postavljena dva pulta, jedan za dečije odeljenje i jedan za odeljenje za odrasle.“

Direktorka Murić je navela da korisnici koji hoće da vrate knjige u biblioteku mogu to učiniti tako što će ih ostaviti u kutiju za to namenjenu, a koja će biti postavljena na ulazu u ovu ustanovu.

„Svi korisnici moraju poštovati mere predostrožnosti i koristiti zaštitne maske i rukavice, kao i propisano rastojanje od dva metra jedni od drugih“, – navela je Murić za sajt Grada Užica, uz napomenu da će u prostor biblioteke ulaziti po dvoje korisnika.

Detaljnije informacije o koronavirusu u tekstu Užicemedia.

- Advertisement -