Gradske ulice i lokalni putevi prohodni, u Užicu nije bilo većih problema. Bez struje tokom jutra bila prigradska naselja, problema u snabdevanju električnom energijom ima u selima.

Ekipe JKP „Niskogradnja“ su na gradskim ulicama i putevima od sinoć kako bi se blagovremeno očistio sneg sa kolovoza i obezbedilo normalno funkcionisanje saobraćaja, a pre svega javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Gradske ulice se čiste prema prioritetima, odnosno usvojenom programu zimskog održavanja puteva i ulica na teritoriji grada.

Zbog najavljenih niskih temperatura u toku noći je posipana rizla i so, a JKP „Bioktoš“ je radio na održavanju trotoara i javnih površina, saopšteno je iz JP „Užice razvoj“.

Iz ovog preduzeća mole sugrađane da budu maksimalno oprezni i brzinu prilagode trenutnim uslovima saobraćaja.

U selima je na više mesta došlo do kvara na niskonaponskoj mreži, a jedan deo građana u prigradskim naseljima tokom jutra je bio bez struje.

Ovo je i prilika da se podsetimo da je u užičkom kraju prvi prošlogodišnji sneg pao sredinom oktobra i bilo ga je najviše na Tari na Mitrovcu. Snega je bilo na Zlatiboru, Zlataru, Jadovniku, Jabuci.

Osim što je pao sneg, Zlatibor je bio među najhladnijim delovima Srbije, gde je izmerena temperatura u jutarnjim satima bila nula stepeni. A na Tari je palo najviše snega, oko 10 centimetara.

Sneg i vreme narednih dana

Do kraja dana umereno do potpuno oblačno i u većini mesta suvo, hladnije nego prethodnih dana.

Prognostičari za sredu najavljuju toplije i u većem delu zemlje, pretežno sunčano. Najviša dnevana temepratura do  16 stepeni.

A potom nas u četvrtak i petak očekuje ponovno naoblačenje, pad temepature, uz kišu na planinama slab sneg.

Od subote oblačno, kiša i sneg. Početkom naredne sedmice hladnije, kiša, u nižim predelima susnežica i sneg uz formiranje manjeg snežnog pokrivača.

Zlatibor obeleo (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

Hroniku kovid – 19 tokom novembra možete videti na UžiceMedia.

Hroniku kovid – 19 tokom oktobra možete videti na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -