Biljana Milojević je diplomirala je na odseku za slikarstvu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2003. godine u klasi profesora Jovana Rakidžića. Do sada je izlagala na mnogim kolektivnim izložbama u Novom Sadu, Budvi kao i na Užičkom regionalnom likovnom salonu na kojem je nekoliko puta nagrađena Pohvalom Salona. Biljana živi i radi u Užicu kao profesor u srednjoj školi.

-„Metafizika emocija“ je dugogodišnje lično ispitivanje bazičnih emocija. „Bacanje“ boja na platno nesvesnih i snažnih emocionalnih obrazaca. U svom autorstvu, težnja mi je da u ekspresivnom podražaju, navedem posmatrača, da u današnjoj pecepciji rasejanog, usredsredi pažnju na saopštavanje osećaja i posmatranje aure emocija, – napisala je, između ostalog, Biljana Milojević, u katalogu za izložbu.

Zoran Cvetić, direktor Gradske galerije i Biljana Milojević sa otvaranja izložbe

Za akademskog slikara mr Dragana Dimića, „radovi ove umetnice su autentični i prepoznatljivi“.

Bogatstvo linija kao kod grafičkog lista, spontanost dinamičkih kretanja, kontrast podloge sa nanosom crne boje u preplitanju planova, kompozicija uravnotežena i osigurana sa zlatnim presekom, savršen odnos forme i promena granica mogućeg. Na kraju je crveni akcenat na mestu gde treba da poentira i celo ostvarenje se preobražava u izuzetnu sliku, – piše Dimić.

- Advertisement -