– Koristimo priliku da se zahvalimo lokalnim vlastodršcima na postepenom uvođenju u „zlatno doba“ Užica koje pod njihovom upravom traje već celih hiljadu dana, koji potvrđuju da misle na zdravlje svojih sugrađana, jer prebrz izliv boljitka na mozak nikako nije preporučljiv.

U tom periodu naš grad su mimoišle značajne investicije i saobraćajnice koje su nas postavile na počasno mesto “slepog creva” Srbije. Ostalo nam je da uživamo u zagađenom vazduhu i void neproverenog kvaliteta, uz obale Đeteinje koja polako, ali sigurno postaje kolektor otpadnih voda.

Prvi od najavljenih „500 koraka ka budućnosti Užica“ napravljen je na platou ispred Skupštine grada kada su sveže izbrijani funkcioneri u skupim odelima slučajnim prolaznicima delili pamflete u punom koloru, izbegavajući da saopšte da se razvoj grada bazira na preskupim kreditima kojima su zadužena i njihova deca.

Gradonačelnik koji nije izabran na slobodnim izborima i njegov zamenik koji je već vise od 500 dana u ostavci hvale se da je za hiljadu dana urađeno vise nego u novijoj istoriji grada.

Tačno je jedino da je ovo prva užička vlast ikada koja je poslednjim saopštenjem iskazala spremnost da se „u slučaju potrebe“ bilo gde na teritoriji Srbije sukobi sa građanima koji drugačije misle i koji na svojoj koži ne osećaju sveprisutni bajkovit učinak stranačkog zapošljavanja. Molimo ih da što pre oslobode predsednika Aleksandra Vučića počasne titule „prijatelja i zaštitnika grada“ i dozvole mu da predanije radi na poštovanju Ustava, jer se isuviše dobro sećamo kako su prošli oni koje je još kao mladi radikal pomagao i podržavao.

Pozivamo svoje sugrađane da 22. marta u 19 časova na platou Gradske kuće mirnim protestom i šetnjom iskažemo svoje neslaganje sa jednoumljem i neispunjenim obećanjima lokalne vlasti i tako još jednom pokažemo zašto je Užice u svim udžbenicima istorije označeno kao nepokoren grad, – navodi se u saopštenju Saveza za Srbiju Užice.   

- Advertisement -