Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević, izabrana je za novi mandat većinom glasova odbornika Skupštine grada Užica. Izabrano novo Gradsko veće. Predložena kadrovska rešenja podržala vladajuća koalicija, ali ne i opozicija.

Funkciju zamenika gradonačelnice u naredne četiri godine obavljaće diplomirani ekonomista Rajko Radosavljević (SNS).

Branislav Mitrović, koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom sazivu, izabran je za predsednika užičkog parlamenta. Njegov zamenik biće Aleksandar Drndarević.

Za sekretara Skupštine grada Užica imenovana je Jelena Subotić diplomirani pravnik. Imenovana je i Administrativno mandatna komisija, za predsednika je izabrana Ljiljana Kuzmanović, zamenik je Bojana Gudurić, dok su članovi/ce Marija Palikuća, Branka Budimir, Gordana Bošnjaković, Branko Ilić i Radovan Novaković.

Novi članovi Gradskog veća su:

Miodrag Petković, zadužen za finansije

Dragoljub Stojadinović, zadužen za projekte i društvenu delatnost

Slobodan Grbić, zadužen za oblast socijalne politike

Srđan Nedeljković, zadužen za javna preduzeća

Vladimir Sinđelić, zadužen za mesne zajednice

Zoran Lazić, zadužen za vanredne situacije

Dušanka Selaković, zadužena za ekologiju i turizam

Slobodan Šiljković, zadužen za saobraćaj i

Vladan Virijević, zadužen za privredu i poljoprivredu

A ko su bili članovi Gradskog veća u prethodnom sazivu više u tekstu UžiceMedia.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević, izabrana je većinom glasova odbornika Skupštine grada Užica za drugi mandat, a kako je istakla u obraćanju novoizabranim odbrnicima, duguje građanima Užica, koji su joj poklonili poverenje na nedavno održanim lokalnim izborima. Ona se zahvalila biračima ali i kolegama koji su je podržali, jer su prepoznali da je ono što su radili prethodnih godina bilo dobro.

“Naravno moglo je i bolje, ali ako uzmemo u obzir sve okolnosti koje su nas pratile moramo biti zadovoljni. Zadovoljstvo je sada još veće, jer smo dobili priliku da sve što smo započeli i planirali završimo, a reč je o zaista važnim i velikim projektima i investicijama za sve nas, ali i generacije koje dolaze. Kao što sam rekla u ekspozeu pred nama je period veoma predanog rada, jer želimo da Užice u godinama koje dolaze bude lider ovog regiona, moderan univerzitetski, zdravstveni, privredni, kulturni, sportski centar.

Nova/stara gradonačelnicia dr Jelena Raković Radivojević (Foto: Arhiva: UM)

To je moj i zadatak svih ljudi koji će zajedno samnom voditi ovaj grad u naredne četiri godine. Prvenstveno moramo voditi računa o svakom čoveku, jer briga o ljudima mora biti prioritet svih prioriteta. Neće biti lako, ali sam sigurna da ćemo dati sve od sebe i uprkos brojnim izazovima, uspeti da realizujemo velike projekte. Sigurnost nam daje i nikada snažnija podrška naše države, Vlade i predsednika Republike Srbije”, kazala je je Raković Radivojević.

Predložena kadrovska rešenja podržala vladajuća koalicija SNS, Zdrava Srbija, SPS, PUPS, Zavetnici, JS, SNP, Pozitivno Užice, SDP, SRS, dok odbornici opozicionih partija Užička akcija, Zeleno-levi front, DS, GG „Sloga“ nisu glasali za predložene kanditate na konstitutivnoj sednici.

Pogledajte i druge tekstove iz politikeputopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -