Nakon odluke Vlade o ublažavanju mera u lokalnoj samoupravi je doneta odluka da se nastave radovi na 28 gradilišta. Sa izvođačima je dogovorena dinamika, ali i poštovanje svih neophodnih propisanih mera. Direktor JP „Užice razvoj“ Nikola Maskimović navodi da se nastavlja sa investicijama koje finansira Grad Užice i ministarstva.

– Za projekte koje finansiraju ministarstva dostavljali smo sedmične izveštaje o realizaciji, stepenu izvršenosti samih projekata jer postoje rokovi u kojima se ti projekti moraju završiti. Takođe, nastavljamo i projekte koje finansira Grad Užice u dogovoru sa izvođačima.

Nikola Maksimović (Foto: Grad Užice)

Očekivanja su da će završetkom ovih radova biti rešen višegodišnji problem meštana Ulice Ive Andrića, ali i Ulice Dušana Popovića u kojoj se takođe odvijaju radovi.

U naselju Turica uskoro počinju radovi na izgradnji feklanog kolektora, trenutno se vrši nabavka cevi, a radovi će početi u narednih desetak dana. Radi se intezivno i na ostalim započetim projektima, pri kraju su radovi na start up i komandno-obrazovnom centru u Krčagovu, zatim i radovi na platou ispred Narodnog muzeja, kao i sportskim halama u Krčagovu i Sevojnu.

– Očekujemo da će Karađorđeva ulica uskoro biti asfaltirana, izvršiće se asfaltiranje u dva sloja i uradiće se novi trotoari. U narednih mesec dana Užice će biti veliko gradilište, biće angažovani svi raspoloživi izvođači kako bi radovi bilo što pre završeni, – ističe Maksimović.

Orezivanje drveća u centru grada (Foto: UM)

A danas u centru grada, zamena sijalica ulične rasvete, ali i radovi na orezivanju drveća.

Detaljnije informacije o koronavirusu u tekstu Užicemedia.

- Advertisement -