Grad Užice je zdravstvenim radnicima koji su radili u crvenoj kovid zoni obezbedio sedmodnevni rekreativni odmor u odmaralištu „Golija“ na Zlatiboru.

Gradsko veće je na današnjoj sednici odlučilo da sa 1,2 miliona dinara finansira odmor oko 200 medicinara, ljudi koji su u proteklih godinu dana uložili nadljudske napore u borbi sa korona virusom i nesebično pružali zdravstvenu pomoć ljudima obolelima od ove opake bolesti.

Republičkom Strategijom razvoja, turistička regija Zapadna Srbija jedna je od 18 prioritetnih destinacija u našoj zemlji. U skladu sa tim, danas je utvrđen predlog Programa razvoja turizma regije Zapadna Srbija, u kome su obuhvaćena i 24 projekata sa područja Užica.

Članovi Veća prihvatili su i Program kontrole kvaliteta vazduha za ovu godinu i dali saglasnost opštini Požega da vrši nadležnosti ovlašćenog predlagača i nosioca aktivnosti u vezi sa pripremom i izgradnjom Regionalnog sistema za odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda. Pored Užica i Požege, u ovaj sistem uključeni su i Arilje, Ivanjica i Kosjerić.

Opšta bolnica Užice (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

Hroniku KOVID -19 u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga možete pogledati u tekstu UžiceMedia.

Hroniku KOVID -19 tokom marta možete pogledati na UžiceMedia.

A aktuelne podatke za Srbiju možete videti na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -