Prvi put Regionalni centar Užice (RCU) sa lokalnim partnerima i institucijama organizuje manifestaciju „Noć istraživača“ od 24- 29. septembra u Naučnom klubu, Istorijskom arhivu i Gradskom kulturnom centru. Tema manifestacije je promovisanje kulturnog nasleđa i baštine, a projekat finansira Centar za promociju nauke.U Naučnom klubu Regionalnog centra biće postavljeni punktovi nauke za učenike, nastavnike i sve zainteresovane građane. Manifestaciju podržava Evropska komisija u cilju jačanja i razvijanja evropske instraživačke karijere.

-Centar za promociju nauke realizuje manifestaciju sa svim Regionalnim centrima u Srbiji. Deo aktivnosti se realizuje pored Naučnog kluba u Gradskom kulturnom centru i Istorijskom arhivu. Centralna manifestacija je u petak u Naučnom klubu i Istorijskom arhivu od 17-22 časa-istakla je Milena Vićević, direktorka Regionalnog centra Užice.

“Noć istraživača” u Užicu počela je sa posmatranjem Meseca teleskopom a nastavila se planiranim aktivnostima.
-Odziv dece i građana bio je veliki a usledile su radionice i prezentacije- navela je Ivana Jovanović, bibliotekar i mediatekar Regionalnog centra Užice.
Ona je pozvala sve zainteresovane da prate ovu manifestaciju jer su radionice namenjene povezivanju teorije i prakse.

O organizovanju radionica Marina Tasić, saradnica Naučnog kluba Regionalnog centra govorila je u cilju promocije i popularizacije nauke.
-Cilj je da se mladi zainteresuju za nauku, na zanimljiv način da se prikaže koliko je važna u razvoju savremenog društva- istakla je Tasić.
Dodajmo da Naučni klub u okviru Regionalnoc centra Užice postoji od aprila 2016.godine. Uz pomoć kreativnih edukatora svim zainteresovanim omogućeno je sticanje novih znanja na zanimljiv način.

- Advertisement -