Naslovna Ključne reči DEPONIJA DUBOKO

Ključna reč: DEPONIJA DUBOKO

ZAHVALNICE Radnicima i kolektivima za gašenje požara

Zaslužnim pojedincima i kolektivima koji su učestovali u gašenju požara na regionalnoj deponiji "Duboko" uručene su zahvalnice, na prijemu organizovanom u njihovu čast.

UGAŠEN POŽAR Na deponiji „Duboko“ nakon 20 dana

Požar na deponiji "Duboko" ugašen, saopštila je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević na konferenciji održanoj u Javnom komunalnom preduzeću "Duboko". Početkom maja požarom je bila zahvaćena površina od oko četiri hektara, ali su sva žarišta sanirana, predstoji sanacija i proširenje.

PROTEST U UŽICU Stopirati proširenje deponije

Zbog požara na Regionalnoj deponiji "Duboko", u Užicu je, kako je i najavljeno, održan drugi protest, ispred Gradske kuće, zatraženo je stopiranje proširenja deponije i dalje odlaganje smeća na deponiju.

UŽIČKA GRADONAČELNICA Pobleme rešavamo danonoćno

Gašenje požara na deponiji Duboko je pri kraju, kaže gradonačalenica Užica dr Jelena Raković Radivojević i dodaje, “kvalitet vazduha mere Agencija za zaštitu životne sredine, Institut za javno zdravlje Srbije „dr Milan Jovanović Batut“ i Zavod za javno zdravlje Užice, te da su svi podaci javno dostupni svima”.

POŽAR NA DEPONIJI DUBOKO Majska ekološka katastrofa

Požar se dogodio, Užice i okolina su danima u dimu, danonoćno ekipe čine sve da se sanira. Organizovan je protest traži se dogovornost. Reakcije su svakodnevne. Objavljen je tender za izvođača, kako bi se uradila stabilizacija i proširenje deponije. Projekat vredan 30 miliona evra, realizovaće se uz podršku Vlade Republike Srbije, saopšteno je.

Situacija na deponiji „Duboko“ bolja – Izjavila užička gradonačelnica

- Hvala vatrogascima, rukovaocima mašina, vozačima kamiona, hvala svima jer nadljudskim naporima i poslednjim atomima snage daju sve od sebe da se ovaj požar ugasi. Danas je sitaucija na deponiji bolja u odnosu na prethodne dane, - izjavila je dr Jelena Raković Radivojević.

PROTEST Tražimo zatvaranje deponije, smenu odgovornih

Na protestu u Užicu, u organizaciji meštana Lunovog Sela, zbog požara na Regionalnoj deponiji "Duboko" koji traje od 5. maja, i pored kiše, okupio se veliki broj građana. Zatraženo je zatvaranje deponije, smena odgovornih.

REAKCIJE: POVODOM POŽARA NA DEPONIJI DUBOKO

Zbog požara na Regionalnoj deponiji "Duboko" opozicioni predstavnici traže smenu gradskog rukovodstva, deponije "Duboko i direktorke Zavoda za javno zdravlje. U saopštenju Gradskog odbora PUPS Užice se kaže: "Samo udruženi možemo sačuvati naš grad i okruženje". SSP zahteva ostavke i uvođenje vanredne sutuacije.

Gradski štab za vanredne situacije – Nastaviti planirane aktivnosti

Prema informacijama Zavoda za javno zdravlje Užice, konstatovano je da je u ranim jutarnjim časovima bilo oscilacija u kvalitetu vazduha, pre svega zbog vremenskih uslova i pojačanog vetra, ali su izmerene srednje vrednosti i dalje u dozvoljenim granicama, navodi Gradski štaba za vanredne situacije, navodi Gradski štab za vanredne situacije.

Saopštenje gradonačelnice dr Jelene Raković Radivojević

Jedino trajno rešenje je stabilizacija i proširenje tela deponije uz izgradnju postrojenja za tretman biogasa i procednih voda, projekat za koji smo dobili podršku vrednu 30 miliona evra i za koji je juče ujutru raspisan tender za izvođača radova, kaže u saopštenju užička gradonačlnica.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE