Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević je izjavila da broj novoobolelih raste, a to potvrđuje podatak da je 25. februara bilo 47, a 10. marta 77 potvrđenih slučajeva infekcije koronavirusom.

– O lošijoj epidemiološkoj situaciji svedoče i podaci Zdravstvenog centra Užice, gde se beleži porast broja hospitalizovanih pacijenata. Na današnji dan u užičkoj bolnici hospitalizovano je 220 pacijenata, od tog broja 131 pacijent u kovid bolnici u Krčagovu dok je njih 89 na odeljenjima Opšte bolnice Užice. Na intezivnoj nezi je 21 pacijent, a od tog broja 14 na respiratorima ili drugim vrstama mehaničke potpore. Na odeljenju pedijatrije nalazi se 7 dece. Terapiju na nivou dnevne bolnice prima 26 pacijenata, – kazala je dr Jelena Raković Radivojević.

Na teritoriji grada Užica vakcinisano 24.376 lica (Foto: Iz arhive UžiceMedia)


A da je situacija ozbiljna govori i podatak da se u Kovid ambulanti Doma zdravlja Užice proteklih nekoliko dana pregleda i do 300 pacijenata, od kojih je svakim danom više onih sa teškom kliničkom slikom, ističe gradonačlenica i apleuje na Užičane da se u što većem broju prijave za vakcinaciju, koja je prema njenim rečima jedini izlaz.

Od početka procesa imunizacije do danas na teritoriji grada Užica vakcinisano je 24.376 lica. Od tog broja 15.778 lica primilo je prvu dozu vakcine, dok je revakcinacija urađena kod 8.598 lica.

U protekle dve sedmice pojačana je i kontrola primene mera, a inspektori su u tom periodu izvršili više od hiljadu kontrola, podatak je sa gradskoj sajta.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević (Foto: N.Tošić UžiceMedia)

Hroniku KOVID -19 u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga, možete pogledati u tekstu UžiceMedia.

A aktuelne podatke za Srbiju možete videti na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -