U birački spisak u Kosjeriću je upisano 9.765 birača, koji će imati priliku da izaberu najbolje predstavnike za 27 mesta u lokalnom parlamentu.

Koalicija Zdrava Srbija – Nova Srbija predala je Izbornoj komisiji opštine Kosjerić izbornu listu pod nazivom „Domaćini da pobede“ Milan Stamatović, za predstojeće lokalne izbore koji će se održati 28. marta.

Kako se navodi u saopštenju kolaciije „Listu čine ugledni, časni ljudi i pravi domaćini, čiji je cilj da promene trenutno stanje u Kosjeriću na bolje“.

– Jedan od osnovnih ciljeva za koji će se Zdrava Srbija i Nova Srbija boriti u Kosjeriću jeste profesionalizacija opštinske uprave i formiranje novih odeljenja i kancelarija, posebno u oblasti poljoprivrede i turizma,- izjavio je prilikom predaje liste dr Dragan Gligorijević, prvi na listi koalicije.

– Veliki potencijal razvoja Kosjerića je seoski turizam koji se mora iskoristiti, tako što ćemo oživeti nekoliko važnih turističkih manifestacija koje su nekada imale veliki značaj na državnom nivou, kao što su bili nadaleko poznati „Čobanski dani“, koji su sada svedeni na usko lokalni karakter,- kaže Gligorijević.

– Osim razvoja turizma, Zdrava Srbija i Nova Srbija će posebnu pažnju posveti položaju mladih kako bismo im stvorili uslove da razmišljaju o ostanku na svojoj dedovini. Zalagaćemo se za izgradnju kompletne infrastrukture u svim naseljima kosjerićke opštine, da do svakog sela stignu vodovod i moderni putevi, – istakao je Gligorijević.

Predaja liste Zdrava Srbija – Nova Srbija u Kosjeriću (Foto: Zdrava Srbija)

– Deo ekonomskog programa koalicije je i osnivanje industrijskih zona u Kosjeriću, za šta je još pre 15 godina usvojen plan, kao i formiranje kancelarije za lokalni ekonomski razvoj koja bi omogućila bi da se aktivira taj proces, pogotovu što država značajno finansira eksproprijaciju zemljišta i infrastrukturno uređenje tih zona. Time bi se stvorili uslovi da preduzetnici iz Kosjerića, ali i šire, investiraju u tim industrijskim zonama što bi značilo otvaranje novih radnih mesta i posledično poboljšanje kvaliteta života u Kosjeriću, – zaključio je dr Dragan Gligorijević.

Osim u Kosjeriću, na birališta izlaze građani Zaječara, Vrbasa, Odžaka, i Kovina. Oni će birati svoje predstavnike u lokalnim parlamentima u nedelju, 28. marta.

Hroniku KOVID -19 u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga, možete pogledati u tekstu UžiceMedia.

A aktuelne podatke za Srbiju možete videti na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -