Narodna biblioteka Užice u saradnji sa školskim bibliotekarima organizovala je povodom Dečje nedelje podelu obeleživača za knjige.

Ove godine Dečja nedelja obeležava se na drugačiji način zbog epidemije kovid – 19.

Deca su imala zadatak da iskažu svoju kreativnost na temu „Podeljena sreća dva puta je veća“, što i predstavlja slogan ovogodišnje Dečje nedelje.

U ovoj akciji učestvovalo je 700 učenika od prvog do osmog razreda, a njihov trud nagrađen je besplatnom članarinom. Ove godine nije bilo tradicionalnog rada da bi se izbegla okupljanja.

Deca su izrazila svoju kreativnost i stvaralaštvo na obeleživačima. Crtali su školu, igru, kada su srećni i raspoloženi želeći tu sreću da podele sa svojim drugovima i sugrađanima.

Cilj akcije je da se sugrađanima skrene pažnja na Dečju nedelju, a zainteresovani obeleživače za knjige mogu preuzeti narednih dana na odeljenjima za decu i odrasle.

A kako se prošle godine obleležila Dečja nedelja u Užicu, više iz tekstova „Moj grad Užice, javni čas crtanja“, a podsećamo da je prošle godine organizovan i tradicionalni prijem za najmlađe Užičane.

- Advertisement -