Predsednica Formu žena Snežana Ristanović podsetila je da je cilj izložbe promocija maštovitosti i kreativnosti žena koje prodajom svojih ručnih radova često dopunjuju kućne budžete i da ovom akcijom Forum žena čuva stare zanate.

Snežana Ristanović, predsednica Formu žena

Uspeh prošlogodišnje i prethodnih izložbi doprineo je da ova izložba preraste u tradiciju. Kroz umetnost kao što je slikanje, grnčarija, tkanje, vez, izrada nakita, proizvodi od recikliranog materijala, papira, šišarki i drugih prirodnih materijala prikazana je kreativnost i maštovitost naših sugrađanki, – rekla je Ristanović.

– Njene zlatne ruke mogu da podignu na pijedestal lepotu življenja, jer naše žene su u svoje radove utkale svoje slobodno vreme, trud, rad, maštu, emocije, svu svoju ljubav – navela je Ristanović na svečanosti otvaranja izložbe pozdravljajući predstavnike lokalne samouprave, ustanova i institucija u gradu kao i narodne poslanike Neđa Jovanovića i Đorđa Kosanića.

Izloženi ručni radvoi na izložbi u GKC (Foto: UM)

Kulturno-umetnički deo izložbe bio je rezervisan za nastup hora Zlatiborska vila, dečiji hor Đurđevak i Nađu Đoković, podmladak KUD-a Prvi partizan i žensku pevačku grupu „Užičanke“.

Užičani na otvaranju izložbe ručnih radova žena (Foto: UM)

Izložba „Od tradicije do savremenog“ imala je i prodajni karakter. Pored ostalih svoje umeće izložile su i žene iz užičkog Kluba tri sekcija Zlatne ruke, a Ženski centar Užice i reciklažni centar bili su prisutni sa svojim predmetima od tekstila.    

- Advertisement -