– Ove godine, grad Užice proslavlja 690 rođendan. Skoro sedam vekova znamo da grad Užice postoji i jedan je od najstarijih u Srbiji – rekao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković na prijemu koji je priredio sa saradnicima za 25 mališana iz dečijih vrtića Predškolske ustanove Užice, ali dece iz privatnog vrtića Predškolske ustanove „Školica-Kockica“.

Ovo je tradicionalni prijem koji gradsko rukovodstvo organizuje povodom Dečije nedelje i Dana grada.

Predškolska ustanova Užice ima 12 predškolskih grupa u kojima boravi 330 dece.

Mi stariji se trudimo da uradimo sve što je moguće, da vama obezbedimo najbolje uslove da rastete bezbrižno, da budete zdravi, srećni, veseli, da budete dobri đaci i da vi u budućnosti slavite dosta rođendana zajedno sa našim gradom, – rekao je između ostalog gradonačelnik Petković.

Veselinka Jovanović, direktorka Predškolske ustanove i Tihomir Petković, gradonačelnik Užica (Foto: UM)

Ovom prilikom deca su prikazala svoj program koji su pripremili, recitovala su i pevala pesmice, a potom je gradonačelnik odgovarao na njihova pitanja.

Na kraju, gradonačelnik je deci iz svakog vrtića uručio prigodan poklon i zajedno sa saradnicima ih poslužio sokićima i slatkišima, a u ime Predškolske ustanove, direktorka Veselinka Jovanović, gradonačelniku je poklonila sliku, a autori su deca iz vrtića.

- Advertisement -