Dan opštine Čajetina je prilika da se uruče priznanja najboljim učenicima, što je praksa već godinama, nagrađenima je pripalo i po 30.000 dinara iz opštinskog budžeta. Za Dan opštine porodica Perišić darivala građanima i svim posetiocima Zlatibora modernu fontanu.

– Nadam se da će ovo biti dodatni podsticaj za njih, to su deca koja svojim radom i postignutim rezultatima promovišu i svoju opštinu, a smatram da bi sve opštine i kompletno društvo trebali veću pažnju da posvetimo ovoj nadarenoj i pre svega vrednoj deci, rekao je Milan Stamatović, zahvaljujući se i dodeljujući po 30.000 dinara iz opštinskog budžeta najtalentovanijim i najvrednijim čajetinskim učenicima.

Direktorka Osnovne škole „Dimitrije Tucović“ u Čajetini Milka Vasiljević se zahvalila u ime svih učenika i nastavnika koji su, kako je naglasila, dali izuzetan doprinos da ova vredna deca iskažu svoj talenat. „Sada u kolektivu imamo učenicu iz Rusije, a imali smo i učenika sa Kube, koji nije govorio srpski, i presrećna sam da su se odlično uklopili u našu sredinu“ istakla je direktorka Vasiljević.

Miriam Fomina

Vanja Vulović

Petar Lekić

Na priznanju se u ime nagrađenih učenika zahvalio učenik šestog razreda Osnovne škole na Zlatiboru Petar Lekić, koji je na republičkom takmičenju iz fizike osvojio drugo mesto.

– Ovo priznanje mi mnogo znači, jer ono potvrđuje da je neko primetio naša trud i rad tokom ove školske godine, – naglasio je Petar.

Vanja Vulović, učenica šestog razreda OŠ „Dimitrije Tucović“ u Čajetini, je osvojila prvo mesto na republičkom takmičenju „Limske poezije“ u Priboju i ovom prilikom je naglasila da taj uspeh ne bi svakako postigla bez pomoći razredne i svoje majke.

Učesnica republičkog takmičenja iz biologije i poznavanja ruskog jezika u specijalnoj kategoriji Miriam Fomina, Ruskinja rođenjem, učenica osmog razreda škole na Zlatiboru, je kazala da smatra „da su škole u Srbiji bolje nego u Rusiji zato što nas ovde mnogo više uče da se družimo i međusobno sarađujemo“.

Uz Dan opštine Čajetina: Fontana na dar građanima

Porodica Perišić sa Zlatibora darivala je građanima opštine svim posetiocima Zlatibora najmoderniju fontanu tog tipa povodom Dana opštine Čaajetina i ubuduće će svi koji budu prolazili kružnim tokom kod naselja Kalman na Zlatiboru imati priliku da uživaju u ovom delu.

–  Koristim priliku da se zahvalim Srđanu Perišiću i njegovoj porodici na ovoj donaciji svom mestu, jer smo svedoci da je nekadašnje zadužbinarstvo danas u Srbiji skoro potpuno zamrlo, – istakao je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

–  Ovo je retka prilika u kojoj investitor ostavlja donaciju i zadužbinu i nadam se da će i ostali investitori krenuti njegovim primerom da uređuju ovo mesto. Mi iz Opštine smo zahvalni porodici Perišić a ujedno bih se zahvalio i Milanu Kuliću i njegovom timu i za ovu i za fontanu na jezeru, čoveku koji ima viziju za ovo mesto, i koji se na ovim visinama bori i, da tako kažem, igra sa vodom“.

Donator fontane Srđan Perišić je na otvaranju rekao da su on i njegova porodica „sa zadovoljstvom uložili svaki dinar u ovu fontanu i da je ugrađena oprema najvišeg kvaliteta. Zahvalio bih se predsedniku Stamatoviću, vizionaru našeg kraja, što je prihvatio ideju da se ova donacija realizuje. Dobili smo priliku da gradimo na našoj planini, te je red da nešto i vratimo svojim sugrađanima, – rekao je Perišić, navedeno je u informaciji Opštine Čajetina.

Srđan Perišić i Milan Stamatović ispred fontane (Foto: Opština Čajetina)

Hroniku kovid – 19 tokom maja i juna možete pogledati na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije tokom juna možete pogledati OVDE.

- Advertisement -