9. oktobar

Uručena priznanja, nagrade i zahvalnice pojedincima i privrednicima

Na svečanoj sednici povodom Dana grada Užica, 9. oktobra, pojedincima, privrednicima i institucijama uručena su najviša gradska priznanja i zahvalnice za dobrotu i solidarnost u suzbijanju epidemije koronavirusa.

U ime grada pristunima se obratila gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević, ističući da je „istorija ovog grada pisana kroz vekove, ratovima, stradanjima, žrtvama i usponima. Svaku istorijsku priču pratila je priča o čoveku koga točak istorije neumoljivo gazi „, uz poruku „da je zadatak gradske vlasti završetak započetih i pokretanje novih projekata“.

Sa svečanosti u Narodnom pozorištu (Foto: Grad Užice/printscreen)

Na svečanoj sednici uručeno je 14 povelja, plaketa i nagrada zaslužnim građanima, preduzećima i udruženjima. Takođe, zdravstvenim službama i drugima koji su dali svoj veliki doprinos i iskazali nesebično angažovanje u borbi na sprečavanju širenja KOVID-a 19 dodeljene su gradske Zahvalnice za dela dobrote, humanosti i ljubavi.

Predsednik Gradske skupštine Branislav Mitrović podsetio je da su ove godine povodom Dana Grada izostale tradicionalne manifestacije i programi kako bi se ispoštovale sve preporučene mere i sačuvalo zdravlje sugrađana. On je zahvalio svima koji su Gradu Užicu uputili čestitke povodom velikog praznika i datuma koji slavimo kao pomen na prvi pisani trag imena Užice u jednom dubrovačkom spisu iz 1329. godine.

Detalje i više fotografija sa svečanosti možete pogledati na sajtu grada Užica.

8. oktobar

Dan grada Užica, 9. oktobar, slavi se u znak sećanja na taj dan 1329. godine kada je Užice prvi put pomenuto u dubrovačkim spisima.

Dan grada Užičanima je čestitala gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević na sajtu grada Užica uz želje da nas „solidarnost i humanost nikad ne napuste, jer samo kao takvi možemo Užice učiniti posebnim mestom za život“.

Dr Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica (Foto: UM)

Inače, zbog koronavirusa ove godine Dan grada se obeležava skromnije nego ranijih godina, bez kulturnih i sportskih manifestacija.

Ovo je pre nekoliko dana rekao predsednik Gradske skupštine Užica, Branislav Mitrović i najavio održavanje svečane sednice kojoj će pored odbornika prisustvovati i četrnaest dobitnika priznanja i nagrada Grada Užica.

- Advertisement -