Biljana Diković, novinarka iz Užica, je među dobinicima nagrade „Zmaj“. Karijeru je počela u „Vestima“, Radio Užicu i „Užičkoj nedelji“.

Žiri je ove godine dobio više predloga i preporuka, a nakon zasedanja, jednoglasno su donete odluke. Uručene su nagrade „Dimitrije Davidović“ za životno delo, a među dobitnicima nagrade „Zmaj“ je Biljana Diković, novinarka iz Užica.

Nagrada je uručena za novinarstvo i nove medije zaslužnim novinarima i medijskim radnicima koji rade na televiziji, radiju i internet portalima. U obrazloženju nagrade dodeljene Biljani Diković se navodi:

„Zbog umeća da na oštar i jasan način izloži događaj, kao i zbog dikcije koja joj je takođe urođeni talenat, te spremnosti na rad u svakom trenutku i svim uslovima, sjajnoj saradnji sa kolegama, ona je napisala značajne tekstove, reportaže, uradila intervjue televizijskog, radijskog, štampanog i interent novinarstva, i mnogi od njih su štampani u brojnim knjigama.

Od Radio Užica gde je počela sa svoje tri autorske emisije i rada u info-redakciji, lokalnog lista „Vesti“ i „Užičke nedelje“, bila je saradnik značajnih stručnih i informativnih, štampanih i internet medija u zemlji i inostranstvu u svom novinarskom radu dugom preko dve decenije.

Učestvovala je u brojnim novinarskim projektima i seminarima organizovanim od strane svetskih stručnjaka na temu medija i novinarskog izveštavanja. Inspirisani njenim radom kao glavnog i odgovornog urednika sajta Srbski FB Reporter, mnogi su pokrenuli razne portale.

Bila je član je UNS, Društva novinara Vojvodine, a sada Udruženja novinara Vojvodine i novih medija, ARS akademije i Društva novih medija od osnivanja, Udruženja književnika Srbije, Kluba uspešnih… Danas će međunarodnoj nagradi „Zlatno novinarsko pero“ dodati i ovu – Zmaj – nagradu za novinarstvo i nove medije“, – navedeno je u obrazloženju dodeljene nagrade.

Sa dodele nagrada u Arhivu Vojvodine (Foto: ARS akademija/Printscreen)

Nagrade dobitnicima uručili su predsednik Upravnog odbora Željko Savić, i predsednik žirija dr Žarko Dimić. Novinarske nagrade svečano su uručene u Arhivu Vojvodine, prisutne i nagrađene novinare na dodeli je pozdravio direktor dr Nebojša Kuzmanović.

Pogledajte i ddruge tekstove UžiceMedia – predlog u kategoriji mediji/reportaže.

Izvor: TV ARS media
Tekst: UNVINM
Fotografije: ARS akademija

- Advertisement -