NURDOR – humanitarni bazar, održan u Gradskom kulturnom centru Užice, povodom Svetskog dana dečijih prava, za jedan dan prikupljeno je više od 70 hiljada dinara.

Čokolade, termose, šolje, dukserice, knjige i slikovnice, društvene igre za najmlađe, magnete kupovali su Užičani sa željom da se mališanima obolelim od raka širom Srbije obezbede što bolji uslovi lečenja.

Sva prikupljena sredstva namenjena su dugoročno veoma važnom projektu, novoj Roditeljskoj kući u Beogradu, koja će obezbediti besplatan smeštaj i sveobuhvatnu psiho-socijalnu podršku deci i roditeljima iz čitave Srbije tokom lečenja na beogradskim pedijatrijskim hemato-onkološkim odeljenjima.

NURDOR su 2003. godine osnovali roditelji lečene dece, lekari i psiholozi i prijatelji iz cele Srbije sa ciljem da emotivno, praktično i materijalno pomognu novim porodicama koje tek počinju dugu i neizvesnu borbu za izlečenje svojih mališana.

Do sada su u Užicu organizovali brojne akcije sve u cilju pomoći deci oboleloj od raka i njihovim roditeljima.

Na sajtu, na početnoj stranici piše:

Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.

Hroniku kovid – 19 tokom novembra možete videti na UžiceMedia.

Hroniku kovid – 19 tokom oktobra možete videti na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -