Gradski štab za vanredne situacije grada Užica podseća građane da je Vlada Republike Srbije donela nove mere u cilju sprečavanja širenja epidemije koronavirusa. Pored mera koje se odnose na samoizolaciju, posebno je važno da se građani od nedelje pridržavaju propisanog vremena zabrane kretanja – subotom od 15 do 3 časa, nedeljom od 15 do 5 časa ujutru, a radnim danom, kao i do sada od 17 do 5 časova ujutru.

Najstariji sugrađani i dalje mogu napuštati svoje domove jedino nedeljom između 3 i 8 časova u cilju kupovine namirnica.

Gradski štab ukazuje da je prestala da važi odluka o dozvoljenoj šetnji kućnih ljubimaca u trajanju od 20 minuta između 20 časova  i 21 čas, pa poziva vlasnike kućnih ljubimaca da se toga pridržavaju.

S obzirom da je Vlada Republike Srbije preporučila da se sve pijace na otvorenom i zatvorenom prostoru zatvore do daljnjeg Gradski štab obaveštava građane Užica da Gradska pijaca od ponedeljka, 30. marta prestaje sa radom.

Gradski štab apeluje da se građani strogo pridržavaju propisanih mera i poštuju pravo svakoga na zdravlje i bezbednost u uslovima smrtonosnog virusa. Neodgovornim ponašanjem ugrožava se ne samo sopstvena, već i bezbednost drugih, navodi se u saopštenju gradskog štaba za vanredne situacije Grada Užica.

Detaljnije informacije o koronavirusu u tekstu Užicemedia.

- Advertisement -