Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija sa sedištem u Užicu obeležila je prvu godinu rada uz poštovanje svih epidemijskih mera zbog epidemije koronavirusa. U okviru programa diplomiranim studentima uručene su diplome koje su stekli  na osnovnim, specijalističkim i master studijama u Užicu i odseku Valjevo, dodeljene su i jubilarne nagrade, priznanja zaposlenima, nagrade novim doktorima nauka, najboljim studentima, a prikazana je i prezentacija o radu Akademije.

Pre godinu dana odlukom Vlade Srbije formirana je Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija sa sedištem u Užicu od Visoke škole strukovnih studija iz Užica i Visoke poslovne škole iz Valjeva.

Dr Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica (Foto: UžiceMedia)

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević koja je od početka bila deo tima i učestvovala u osnivanju Akademije čestitala je prvu godinu rada studentima i zaposlenima.

– Drago mi je da smo svojim aktivnostima doprineli u osnivanju. Naš zadatak u narednom periodu je da zajedno sa Akademijom  prilagodimo potrebe tržišta i privrednih subjekata sa studijskim programima. I to  ne samo iz Zlatiborskog okruga nego iz cele Srbije i da u budućnosti Grad Užice postane grad studenata. Onda jednog dana možemo da se pohvalimo da smo preduzeli sve da ostanu u svom gradu, da se školuju i da znanje primene u preduzećima i institucijama gde budu radili,- rekla je gradonačelnica.

Predsednica Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija dr Ljubica Diković navela je da protekla godina bila je puna izazova i prilagođavanja, ali urađeno je mnogo počev od konstituisanja svih organa Akademije, završena je pravna regulativa, dobijena  dozvola za rad, akreditovani novi studijski  programi pre svega  na master strukovnim studijama i finansijski je konsolidovana  Akademija.

Dr Ljubica Diković, predsednica Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija (Foto: UM)

– Nastavni proces je organizovan u specifičnim okolnostima i tekao je  regularno. Sa tradicionalnog modela prešli smo na onlajn model nastave, amfiteatre i učionice zamenili smo virtuelnim okruženjima. Redovnu komunikaciju  zamenili sa interaktivnom onlajn komunikacijom i taj ispit smo uspešno položili,- istakla je Diković.

Najbolji student Akademije je Aleksandra Milutinović, iz Užica sa prosekom 9,69 na osnovnim  studijama  na  smeru tehnološko inženjerstvo. Kao najbolji student ostvarila je pravo da  joj master studije budu finansirane iz budžeta Republike Srbije, a nastavila ih je na odseku Bezbednost i zdravlje na radu.

– Veliko je zadovoljstvo  biti najbolji student, pa bih kolegama poručila da je za uspeh potrebno dobro organizovati svoje vreme i vredno učiti  kako bi ispunili svoje želje. A profesorima bih se zahvalila na maksimalnom prenošenju znanja.

Aleksandra Milutinović, najbolji student i Milkica Gačić, predsednica Studentskog parlamenta Akademije (Foto: UM)

Predsednica Studentskog parlamenta Akademije Milkica Gačić, rekla je da su se i ove godine sa Unijom studenata i srednjoškolaca  priključili akciji „Zajedno za dečiji osmeh“ Fondacije „Zajedno za mlade – Prof.dr Danice Grujičić“.

– Cilj ove akcije je prikupljanje novčanih sredstava slanjem SMS poruka na 4334 koja su namenjena  za obezbeđivanje božićnih paketića deci i obnovu kuća na Kosovu i Metohiji, Srbiji i Republici Srpskoj,- rekla je Milkica pozivajući pojedince i organizacije da pruže pomoć i pokažu  društvenu odgovornost.

- Advertisement -