Vreme ove nedelje pravo prolećno, temperatura će se kretati i do 19 stepeni, u pojedinim mestima Srbije postoji mogućnost za pojavu kiše, na planinama susnežica i sneg. Hladnije ponovo od nedelje, 12. marta.

Prema najavama meteorologa RHMZ u toku ove nedelje toplo sa sunčanim intervalima. Danas promenljivo oblačno i sunčano, sredinom dana u brdsko-planinskim predelima, a posle podne i uveče u Vojvodini mestimično kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi. Tokom noći na visokim planinama provejavanje susnežice i snega. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak južnih pravaca. Najniža temperatura od -3 do 3, a najviša od 10 do 15 stepeni.

Velika brana (Foto: N. Tošić UžiceMedia)


U Srbiji u narednih sedam dana, do nedelje, 12. marta, promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, uz temepraturu koja će dostići i 19 stepeni. Kratkotrajna kiša ili pljusak biće lokalna pojava, dok se više padavina očekuje 9. i 12. marta.


Meteorolozi RHMZ najavili su za utorak pretežno oblačno, iznad većeg dela zemlje suvo, dok se slaba kiša očekuje na severu i jugu Srbije. I u sredu promenljivo oblačno, suvo, sa sunčanim intervalima. Vetar slab i umeren južni i jugozapadni. Vreme slično i u četvrtak, kada nas očekuje umereno do potpuno oblačno mestimično sa kišom ili lokalnim pljuskom.


Ove nedelje se očekuje najniža temperatura od 4 do 10, a najviša od 16 do 19 stepeni.


Zahlađenje, po najavama prognostičara RHMZ, od nedelje, 12. marta, sa kišom, na planinama sa snegom.

Vreme prošlog marta na dan proleća

Proleće je omiljeno godišnje doba mnogih ljudi, a najlepše godišnje doba ove godine započinje 20. marta i završava 21. juna kada počinje leto.

Visibabe najavljuju proleće (Foto: N.Tošić UžiceMedia)

I prošlogodišnji mart je bio sa dosta lepih dana i visokim dnevnim temapraturama, a prvog dana proleća minule godine bilo je toplo sa maksimalnom temperaturom od 22 stepena. Još detalja o početku proleća prošlog marta u tekstu UžiceMedia.

***

Aktuelni podaci o kovidu za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Na području opština Zlatiborskog okruga 35 osoba je bilo pozitivno na kovid-19. Reč je o 24 osobe iz Užica, 4 iz Priboja, 3 iz Čajetine, 2 iz Nove Varoši i po 1 osoba iz Arilja iPožege.

Od početka epidemije do danas u opštinama Zlatiborskog okruga je zabeleženo ukupno 91353 slučajeva zaraze korona virusom, od toga 30405 u Užicu, saopštio je Zavod za javno zdravlje Užice.

- Advertisement -