Program festivala počinje 20. avgusta nastupom aforističara u bašti Gradskog kulturnog centra u Užicu.

U sredu, u okviru večeri vremeplova, nastupiće poznati užički orkestar Plavi ansambl.

Na Gradskom trgu 22. avgusta se organizuje Porodična olimpijada gde će se deca i roditelji takmičiti u raznim igrama, a nakon takmičenja će biti odigrana predstava „Zeka lepotan“. Takmičenje se organizuje sa Udruženjem Roditelj u cilju promocije porodičnih vrednosti. 

Poklon grada Banja Luke Užičanima za Međunarodni festival prirode i tradicije „Žestival“ je koncert banjalučkog gradskog tamburaškog orkestra koji će nastupiti na Trgu partizana 23. avgusta.

Sećanje na  velike užičke boeme je 24. avgusta.

Prilika je ovo da se na “Žestivalu” predstave proizvođači užičkog kraja, po kojima je ovaj kraj prepoznatljiv i njihovi gosti. Biće izloženi suveniri, med, rakija, suhomesnati proizvodi… Organizatori su najavili da će biti izložena poljoprivredna mehanizacija, operma za med i proizvodnju rakije.

Promocija i degustacija najveće komplet lepinje je zakazana je 25. avgusta u 15 časova.

Predviđena je velika nagradna igra gde će svaki posetilac festivala kupovinom posebne degustacione časice postati učesnik nagradne igre na Međunarodnom festivalu prirode i tradicije, „Žestival“.

U nedelju će biti organizovano proglašenje pobednika i dodela nagrada i zahvalnica svim učesnicima festivala.

Na festivalu će kao i prethodnih godina biti organizovani poslovni susreti proizvođača i distributera, velikih trgovinskih lanaca i ugotiteljskih objekata, koji će biti u prilici da ostvare kontakte za buduću saradnju.

Program se završava koncertom Jelene Tomašević.

- Advertisement -